REKLAMI GEÇ

Çığ faciasında Çelik, Denizli’de toprağa verildi

Çığ faciasında Çelik, Denizli’de toprağa verildi

Trabzon’un Çaykara İlçesi Kavlatan Mevkisi’nde meydana gelen çığ faciasında yaşamını yitiren 5 HES işçisinden 37 yaşındaki Lokman Çelik, ailesinin yaşadığı Denizli’de gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Çelik, Muş’ta doğmuş, önce Denizli’ye gelmiş, sonra Trabzon’a ekmek parası kazanmak için gitmişti. Para biriktirip Kazakistan’a gitmeyi planlıyordu ama onu oradan oraya sürükleyen yaşamı Denizli’de toprağa verilmesiyle sona erdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2015 Perşembe, 16:24

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Kavlatan Mevkisi’nde, geçen 10 Ocak’ta meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren Lokman Çelik’in dün çıkartılan cenazesi bugün ailesinin yaşadığı Denizli’ye getirildi. Yaklaşık 3 ay önce çalışmak için Trabzon’a gittiği belirtilen evli 1 çocuk babası Lokman Çelik için, Bahçelievler Mahallesi’ndeki cenaze evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Aslen Muşlu olan Çelik’in cenazesi bir süre evinin önünde bekletilip, yıkandı. 13 yaşındaki kızı Dilan Çelik, babasını son kez görebilmek için cenazenin yıkandığı araca girdi. Gözyaşları içinde inen Dilan’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Eşi 35 yaşındaki Miyeser Çelik ise bayılınca ambulansa alınarak sakinleştirici iğne yapıldı. Lokman Çelik’in babası İlhami Çelik ile annesi Zahide Çelik de yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Çelik ailesinin evinden uzun süre ağıtlar yükseldi.

Çelik’in cenazesi daha sonra Salihler Camisi’ne götürüldü. Burada öğle vakti kılınan namaza Çelik’in yakınlarının yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ile AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da katıldı. Kılınan namazın ardından Çelik’in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Gümüşler Mezarlığı’na götürülüp gözyaşları arasında toprağa verildi.
Çelik’in bir süre Trabzon’da çalıştıktan sonra para biriktirmeyi ve Kazakistan’a gidip orada çalışmayı amaçladığı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı