REKLAMI GEÇ

Çöp değil ekmek

Çöp değil ekmek

Asgari ücretli tekstil işçisi geceleri çöpten geri dönüştürülebilen materyal toplayarak 11 aylık bebeğinin masraflarını çıkarıyor.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2015 Cumartesi, 12:35

Tekstil işçisi Bahattin Can’ın durumu Türkiye’deki binlerce asgari ücretliden farksız. İki yıllık üniversite mezunu Can bir tekstil firmasında asgari ücretli olarak çalışıyor ama bu kazancı ailesini geçindirmeye yetmiyor. Can ailesine 11 ay önce dahil olan Kadir bebeğin masraflarını çıkarabilmek için geceleri çöpten para edecek ne varsa topluyor.

 

BAZILARI İÇİN ÇÖP

Denizli şehir merkezinde bulunan birçok işyeri ve alışveriş merkezleri her gün tonlarca karton ve plastik malzemeyi çöpe atıyor. Bazı insanlar için bu çöp zannedilse de bazıları için aslında geçim malzemesi, para ve ekmek demek. Bahattin Can Denizli’de çöplerden karton toplayan yüzlerce insandan sadece bir tanesi. Aslen Sinoplu olan Bahattin 11 aylık bebeği için Denizli’de her gece karıştırılmadık çöp bırakmıyor.

 

HER ASGARİ ÜCRETLİ GİBİ…
Günlük 25 ile 40 kg arası karton toplayan Bahattin ayda 600 kg kartona ulaşıyor. Aylık 600 kg karton 11 aylık bebeğinin 1 aylık mama ve bez parasını karşılıyor.

Helalinden para kazandığını belirten Bahattin Can “28 yaşındayım Sinoplu’yum. Tekstil firmasında çalışıyorum. Ama askeri ücret yetmiyor. Aldığım ücret Evin kirasını, yemek masraflarını, yiyecek, içecek, yakacak parasını anca karşılıyor. 11 aylık bir oğlum var. Asgari ücretle ev geçinmiyor. Para bitiyor. Oğluma mama ve bez alabilmek için geceleri de karton ve plastik topluyorum. Özellikle alışveriş merkezlerinin çöplerini karıştırıyorum. Alışveriş merkezlerinin çöplerinden çok karton çıkıyor. Ben yaşıtlarım gibi lüks içinde kafelerde gezmiyorum. Son model kameralı Android telefon kullanmıyorum. Kalbimde kötülük yok, kalbim kötü olsa şimdi kirli işler yapar son model arabayla gezerim. Ama hayatımdan memnunum anlımın teriyle kazanıyorum. İki yıllık Üniversite mezunuyum. Oğlumun karnına helal lokma girsin istiyorum. Herkese tavsiyem, çalışın anlınızın teriyle kazanın” dedi.

Yorumlar

Acı Gerçek   -  Bağlantı 11 Nisan 2015, 17:22

Malesef acı gerçek sözün bittiği yer

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı