REKLAMI GEÇ

Adil Demir ders kitaplarında

Adil Demir ders kitaplarında

Avukat Adil Demir, MEB tarafından basılıp ülke genelindeki 6. Sınıf öğrencilerin tümüne dağıtılan İngilizce kitabına girdiğini yeğeninden öğrendi. Meslek tanıtımlarında kendisinin fotoğrafı olduğunu yeğeni sayesinde öğrendiğini dile getiren Demir, Hayri Dev olayına da vurgu yaptı.

/ DENİZLİHABER / 7 Kasım 2012 Çarşamba, 13:06

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Atlantik Yayınları’na bastırdığı Unique 6 WorkBook adlı İngilizce Ders Kitabı’nda kullanılan bir fotoğraf Adil Demir’e sürpriz oldu. Kitabın meslekler ve fotoğraflardan oluşan boşluk doldurmalı alıştırma sayfasında avukat cübbeli fotoğrafı yayınlanan Demir’i yeğeni tanıdı.

“Kimse benden bu fotoğrafın kullanımı konusunda izin istemedi. Ancak son yıllarda en uzun baro başkanlığı yapan biri olduğum için ya bir gazeteden ya da internetten fotoğrafım bir şekilde alınıp kullanılmış olduğunu düşünüyorum” diyen Demir, “Yeğenim beni tanıyınca kitaba baktım. Benim için güzel bir sürpriz oldu” diye konuştu.

HAYRİ DEV OPERASYONU OLMAYACAK
Bu durumda akıllara Hayri Dev’in insan yüzlerinden oluşan CHP’nin bir seçim filminde kullanılması üzerine Ak Partililer tarafından açılan dava da geldi. “Kötü emsal olmaz” diyen Adil Demir, “UNESCO tarafından kabul edilmiş bir sanatçımız herkese, topluma mal olmuştur. Demokrasinin temeli olan siyasi partilerin o kişilerin eserlerini ve görüntülerini kullanmaları gayet doğal. O durumu kötüye çekenler gibi olmayacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı