REKLAMI GEÇ

İMO’dan Müdür Bulut’a ziyaret

İMO’dan Müdür Bulut’a ziyaret

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Denizli’de göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut’a hoş geldin ziyaretinde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2012 Salı, 12:43

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Denizli’de göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut’a hoş geldin ziyaretinde bulundu. Ziyarette Bulut Denizli’de göreve başladıklarından itibaren ilin sorunlarını tespit ettiklerini, önemli sorunların arasında trafik ve günü birlik il dışından gelen hırsızlık vakaları olduğunu söyledi.

İMO Denizli Şube Başkanı Hayri Ün’de binaların güçlendirilmesine karar verirken maliyete dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ün “Bir mühendis olarak güçlendirme kararı verirken binanın mevcut durumuna göre güçlendirme işi eğer yıkıp yeniden yapma işi maliyetinin yüzde 20 sinde kalıyorsa ekonomiktir denilebilir, ancak güçlendirme işi yapılırken, kapı-pencere doğramalarının değişimi, elektrik, ısıtma tesisatlarının değişimi, yeni duvarlar örülmesi, yer kaplamasının değiştirilmesi gibi ek maliyetler çıkabiliyor. Bu maliyetler ile güçlendirme işi yeniden yapma maliyetinin üzerinde çıkabilir. Bu yüzden güçlendirmeye başlamadan önce bu maliyetler iyi analiz edilmeli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı