REKLAMI GEÇ

Tornacıydı, ülkenin önde gelen firmalarından birinin patronu oldu

Tornacıydı, ülkenin önde gelen firmalarından birinin patronu oldu

Mermer makinesi üretiminde ülkemizin lider kuruluşlarından olan Zimek Makine’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı’nın başarı hikayesi, genç girişimcilere ders niteliğinde. Tornacı çırağı iken, hedefini belirledi, önce kalfa, sonra usta, en sonunda da patron oldu.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2017 Salı, 14:47

45 yaşındaki işadamı Mehmet Sarı’nın iş hayatındaki başarısı genç girişimcilere örnek olacak türden. 14 yaşında sanayide tornacı çırağı olarak iş hayatına atıldı. 9 yıl içinde önce kalfa, sonra usta oldu ve 1995 yılında kendisine ait tornacı dükkanını açtı.

Tornacılık yaparken hedefini büyüttü. 1999’da Sarıoğulları Makine Üretim Tesisi’ni kurdu. Şirket, 2009 yılında isim değişikliğine gitti ve Zimek Makine Mermer Sanayi ismiyle faaliyetini sürdürdü. Şirket, Denizli-Afyonkarahisar yolu üzerindeki Gürleyik Mahallesi’ndeki modern tesisinde faaliyetini sürdürüyor.

24 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR, ÜLKENİN LİDER FİRMALARINDAN
Zimek Makine, 24 ülkeye ihracat yapıyor. Mermer sektöründeki doğal taş üreticilerini yabancı makine üreticilerinin tekelinden kurtarmak üzere olan Zimek’in yıldızı, 2000 yılında başladığı mermer işleme makineleriyle daha da parladı. Doğaltaş işleme makineleri, tıraşlaşa ve silim hatları üreten firma, özellikle silim ve ebatlama konusunda uzmanlaştı. Türkiye’nin en önemli mermer makinesi üretimi yapan firmaları arasında yer alan Zimek, günümüzde mermer makineleri üretiminde öncü olan İtalyan devlerine de kafa tutuyor.

SARI: “AZMETTİM, DİSİPLİNLİ OLDUM, BAŞARDIM”
Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, başarı hikayesini ise, kısaca şöyle özetliyor:

“Sanayide tornacı çırağı iken, hep bir fabrikamın olması hayalini kurdum. İşime sıkı sarıldım. İyi bir tornacı oldum. Daha sonra makine üretimine başladık. Azmettim, disiplinli çalıştım. Her zaman hırslıydım. Gittiğim tekstil fabrikalarında, ‘Bir gün benimde fabrikam olacak’ diye hayal kurardım. Hedeflerimi hep yüksek tuttum ve başardım. Daime hedef odaklı çalıştım. Geldiğim noktada en büyük mutluluğum ise, ihracat yaparak ülkemize katma değer yaratmak ve istihdam sağlamaktır. Genç girişimcilere tavsiyem, disiplinli olsunlar, önlerine hedef koysunlar, dünyayı iyi takip etsinler, global düşünsünler. Vatanlarını ve insanımızı sevsinler, daima üretsinler. Üreten insan kazanır, üreten toplumlar refah içinde yaşarlar.”

İşadamı Mehmet Sarı, fırsat buldukça Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim çalışmalarına da katılıyor ve onlara tecrübeleri aktarıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı