REKLAMI GEÇ

Kansere yenildi

Kansere yenildi

Denizli’de Dünya Engelliler Günü’nde büfesine giren hırsızlar, onu can evinden vurmuştu. Bir süredir kanser tedavisi gören engelle Mustafa Kaya, yaşamını yitirdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2013 Pazartesi, 13:46

Denizli’de ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde eşi Perihan Kaya ile birlikte işlettiği büfesinden 20 bin TL tutarındaki sigarası çalınan bedensel engelli Mustafa Kaya, 4 yıldan bu yana mücadele ettiği kansere yenilerek yaşamını yitirdi.

Hırsızlık olayından sonra gözyaşlarını tutamayan eşine sarılarak teselli eden Kaya, olayının üzüntüsüne, kayınvalidesini kaybetmenin üzüntüsü de eklenmesi ile hastalığa yenik düştü.

Altıntop Mahallesi 834 Sokak Şengün İşhanı’nda eşi ile birlikte Tekel büfesi işleten 50 yaşındaki Mustafa Kaya’nın işyeri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü saat 04.00 sıralarında iki kişi tarafından soyuldu, yaklaşık 20 bin lira tutarında sigara çalan hırsızlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. 4 yıl önce kansere yakalanan ve rahatsızlığı yüzünden sağ bacağı diz üstünden kesilen bedensel engelli Mustafa Kaya, olayın üzüntüsünden gözyaşlarını tutamayan eşi Perihan Kaya’ya sarılarak teselli etti. Hırsızlık olayıyla sermayesini büyük oranda kaybeden Kaya, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şöyle demişti:

“Engelli halimle 2 çocuğumun geçimini sağlamak için sabahın erken saatlerinde işe gelip tek bacağımın üzerinde durarak çalışıyorum. Kimi insanlar hazırdan para kazanmayı seviyor. Engelli biz değiliz, engelli sizsiniz. Onların beyinleri engelli.”

Hırsızlık olayından sonra kendini toparlamaya çalışan Mustafa Kaya, 1 ay sonra kayınvalidesini kaybetti. Kanser tedavisi gören Mustafa Kaya, ard arda yaşadığı üzücü olaylara daha fazla dayanamadı. Hastalığı nükseden ve durumu kötüleşen Kaya, Gümüşler Mahallesi’ndeki evinde öldü.

Kaya’nın cenazesi bugün öğleleyin kılınan cenaze namazı ardından Gümüşler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kaya’nın eşi Perihan Kaya, iki ayda peş peşe üzücü olaylarla karşılaştıklarını belirterek, “Önce işyerimize hırsız girdi, sonra annemi kaybettik. Eşim iki olaya da çok üzüldü. Hastalığı arttı, yaşama direncini yitirdi. Çok üzüntülüyüm” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı