REKLAMI GEÇ

Çöp evde tek başına yaşam mücadelesi veriyor

Çöp evde tek başına yaşam mücadelesi veriyor

Horoz Gazetesi’nin haberine göre, Akkonak Mahallesi’nde 50 yaşındaki Seyfi Demircan’ın yaşadığı durum görenleri hayrete düşürüyor. 12 yıldır tek başına yaşadığı çöp evde yaşan engelli Demircan günde bir öğün yemek yediğini, evinde elektriğinin olmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2012 Salı, 16:03

Horoz Gazetesi’nin haberine göre, Akkonak Mahallesi’nde 12 yıldır tek katlı baraka evde yaşadığını belirten yüzde 41 engelli Seyfi Dermircan elektriği, suyu kesik bir evde çakmak gazı doldurarak ve çakmak satarak hayatına devam ediyor. Demircan yetkililerden yardım beklediğini belirtirken, “50 yıldır burada yaşıyorum, oturduğum yer bana ailemden kaldı. 1998 yılında dokumada çalışıyordum, ham bezi ustasıydım. Daha sonra bilgisayar bilen ve okumuş eleman istedikleri için işten çıkardılar. Birçok kez iş aradım ancak kimse iş vermedi. 12 yıldır tek başıma bu evde yaşam mücadelesi veriyorum. Çakmak gazı dolduruyorum ve çakmak satıyorum. Günde ortalama 5 lira kazanabiliyorum. Bazı günler kazanamadığım zamanlarda oluyor. Birde 3 ayda bir Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’nden 150 lira alıyorum. Böyle geçinmeye çalışıyorum. Günde bir öğün ekmek yiyorum” dedi.

İşsiz kalmasının ardından zor zamanlar geçirdiğini söyleyen Demircan, günde yalnızca bir öğün yemek yediğini söyledi. Demircan “Yaşadığım evin durumu ortada evimi temizleye ve düzeltmeye gücüm yok. Zabıta ekipleri geliyor. Şikayet olduğunu söyleyerek evimi temizlememi söylüyorlar. Ancak buna benim gücüm yok. Ekmek parası bulamıyorum. Elimden gelse bende böyle bir evde yaşamak istemem. Gerekli yerlere başvuruda bulundum.
6 ay önce evimin temizleneceğini söylediler. Ancak o zamandan beri gelen giden olmadı. Bende mecbur olarak burada yaşıyorum. Başka çarem yok. Daha önce evimin tuvaleti vardı. Ancak ben hapishaneye girdiğim zaman müteahhidin biri gelerek burası benim diyerek burayı yıkmış ve kendisi kullanmış. Artık tuvalet ihtiyaçlarımı yıkık olan evimde gideriyorum. Mahalleden yardım etmiyorlar, kendi kendime yaşam mücadelesi veriyorum” diye konuştu.

Demircan, babasının kendisini 30 yıl önce terk ettiğini söylerken, kardeşlerinin ise kendisini istemediğini ve bakmayı ret ettiklerini söyledi. Demircan, “Ben işimi kaybedip bu duruma düşünce kardeşlerim beni istemedi, hiçbiri arayıp sormadı zaman zaman yanlarına gidiyorum. Beni başlarından gönderiyorlar. Ben zamanında onların hepsine baktım. Ancak şimdi 5 kardeş bana yardımcı olmuyor, bana bakamıyorlar. Ben onlardan ve devletten çok bir şey istemiyorum. Elektrik ve su paramı ödeyecek kadar bana para yardımında bulunsunlar bana yeter. Ben diğer ihtiyaçlarımı kendim hallederim. Ancak o kadar bile yardım eden olmuyor” dedi.

Demircan, yaz, kış yaşadığı çöp evde yaşam mücadelesi verdiğini yaklaşık 19 yıldır hastaneye gitmediğini de söyyedi. Kendisine yeşil kart vermek istediklerini söyleyen Demircan “Bana yeşil kart vermek istediler, ancak ben kabul etmedim. Benim temel ihtiyaçlarım karşılandıktan sonra ben kendi kendimi idare ederim. Zaten benim tek istediğim elektrik ve su faturalarımın yatırılması gerisini zaten bir şekilde hallediyorum. Artık vücudum bazı şeylere bağışıklık kazandı bir şekilde yaşama mücadelesi veriyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Mert   -  Bağlantı 4 Aralık 2012, 17:10

AKP Dindarlarin ülkesinde ancak böyle seyler olur böyle durumlar eksikte olmaz

mmt   -  Bağlantı 4 Aralık 2012, 17:02

Medya sayesinde böyle insanlara yardım ediliyor. daha cok ses getiriyor. İnşallah’da bu kış böyle durumların önüne geçilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı