REKLAMI GEÇ

Kansere yenik düştü

Kansere yenik düştü

10 yıl önce zor olanı başarıp kanseri yenmişti. Kendisi gibi onlarca hastayı kurtarmak için Türkiye’nin ilk Kanser Tarama Merkezi ve ardından devlet hastaneleri bünyesinde kurulan ilk erken tanı merkezinin başında yer aldı. 10 yılı aşkın zamandır onlarca kanser hastasını yaşama döndüren ve AMATEM hastalarının terapisi amacıyla kurulan Grup Ebruli’nin solistliğini yapan Dr. Serap Bayur, kansere yenik düştü.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2012 Pazartesi, 16:58

10 yıl önce yumuşak doku kanseri hastalığına yakalandı. Erken teşhis edilmediği için hastalık ileri boyuttaydı. Ancak herkesin gıpta ile baktığı yaşama sevinci ve mücadelesi sayesinde uzun ve ağrılı bir tedavi sürecinden sonra hastalığı yendi.

Türkiye ilk Kanser Tarama ve Erken Tanı doktoruydu
Sağlık Bakanlığı tam da o sıralarda erken tanıya yönelik başlattığı bir proje için Denizli’yi pilot il seçti. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk Kanser Tarama Merkezi’nin ilk doktoru oldu. Merkez daha sonra Denizli Devlet Hastanesi bünyesine, bu kez Erken Tanı Merkezi olarak kaydırıldı. O yine bu geçiş nedeniyle Türkiye’nin devlet hastaneleri bünyesinde oluşturulan ilk erken tanı merkezinin yine ilk doktoru olmuştu.

Onlarca hastayı kurtardı
10 yıl boyunca yendiği amansız hastalıktan ölümleri engellemek için emek verdi. Evli ve bir çocuk sahibi Dr. Serap Bayur, Denizli’de kanserle mücadelenin sembol isimlerinden biri oldu. Onlarca hastayı erken tanı yöntemiyle ölümden kurtardı.

Kalbi gibi sesi de güzeldi
Kendisi gibi doktor olan eşi Şakir Bayur’un tanımıyla hayatı hep ciddiye alan ve öyle yaşayan Bayur, yalnız sağlıkçı yönüyle değil farklı özellikleriyle de dikkat çekiyordu. Kalbi gibi sesiyle de insanları büyüleyen Bayur, dost meclislerinde Türk Sanat Müziği eserleri söylemeyi seviyordu. Müzik konusunda da hem kendini ciddi ölçüde yetiştirmiş, hem de uzun yıllar emek vermişti.

Bağımlılar için kurulan müzik grubundaydı
Denizli’de bir grup gönüllü, AMATEM hastalarını müzikli terapi yöntemiyle yaşama kazandırmayı amaçlayarak Ebruli isimli bir müzik grubu kurdu. O Grup Ebruli’nin solisti oldu. Yoğun mesaisinin yanı sıra grupla hem AMATEM hastalarını yaşama bağlamak hem de bu konuda sosyal duyarlılığı arttırmak için konserler veren Dr. Bayur, son birkaç yılını neredeyse tamamen topluma adadı.

1 Yıl önce yeniden o teşhis konuldu
Bayur yoğun tempolu iş yaşamında yorgun düşmüştü. Geçen yıl Temmuz ayında yapılan kontrollerinde yeniden kanser olduğunu öğrendi. Doktorlar yoğun bir tedavi programıyla Dr. Serap Bayur’u kurtarmak için emek vermeye başladı. 22 yılı aşkın zamandır yürüttüğü görevine son verip emekli oldu.

DOSTLARIYLA SON BULUŞMA
Kanser hücreleri bütün vücuduna yayılan Dr. Bayur, Mart ayından bu yana kemo-terapi gibi yoğun bir tedavi sürecinden geçiyordu. Son kez dostlarıyla geçtiğimiz ay bir araya geldi. Dökülen saçlarını başına örttüğü yavruağzı eşarbı, üşüyen vücudunu ise kırmızı montuyla gizlemeye çalışıyordu. Bayur bir veda havasında geçen bu buluşmanın bir ay sonrasında kanserle mücadelesine yenik düştü.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Önceki gün yaşamını yitiren kanserle mücadelenin Denizli’deki sembol ismi, Grup Ebruli’nin güzel sesi Bayur için Denizli Devlet Hastanesi’nde bir tören düzenlendi. Törenden sonra Ulu Camii’ye getirilen Bayur’un cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Servergazi Mezarlığı’na defnedildi.

Yorumlar

yaşar gazeloğulları   -  Bağlantı 23 Kasım 2012, 12:41

canım kardeşim ceylanım seni çok seviyorum seni unutamayız cennetin en güzel yeri senindir nur içinde yat

şerife taşkıran   -  Bağlantı 9 Ekim 2012, 12:17

seni çok sevdim serap abla sen tanıdıgım en mükemmel insandın seni hiç bir zaman unutmayacagım mekanın cennet olsun inşallah

ahmet gök   -  Bağlantı 8 Ekim 2012, 19:46

seni seviyoruz seni unutmak mümkün değilsen rahat uyu mekenın cennet olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı