REKLAMI GEÇ

Kerem 7 kişiye hayat verdi

Kerem 7 kişiye hayat verdi

Denizli’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Kerem Baybüyük’ün organları ailesi tarafından bağışlandı. Kerem’in organlarıyla 7 kişi hayat buldu.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2013 Pazartesi, 15:43

Denizli’de geçirdiği motosiklet kazası sonucu Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen, acil ameliyata alınan ve ameliyattan sonra Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılan Kerem Baybüyük, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra Kerem Baybüyük’ün ailesi ile yapılan görüşmeler sonucunda organları bağışlandı.

Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Osman Tolga Karadağ ve Organ Nakli Koordinatörü Hemşiresi Deniz Takas’ın Ulusal Koordinasyon Merkezi ve Bölge Koordinasyon Merkezi ile yaptığı görüşmeler sonrasında Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı ve karayolu vasıtasıyla Ankara ve İzmir’den gelen ekipler, Kerem Baybüyük’ün 2 korneası, 2 böbreği, 1 kalp, 1 karaciğer ve incebağırsağı yapılan operasyonla alındı. Organlar, ambulans uçak, ambulans helikopter ve karayolu ile Ankara, İzmir, Malatya ve Denizli’de çeşitli hastanelere ulaştırıldı. Kerem Baybüyük’ün kalbi, 1 böbreği ve 2 korneası İzmir’e, 1 böbreği Denizli’ye, incebağırsağı Ankara’ya, karaciğeri de Malatya’ya gönderildi. Kerem Baybüyük’ün organları 7 kişide hayat buldu.

ic

Kerem Baybüyük’ün annesi Dürdane Erdel oğlunun yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, “Oğlumun beyin ölümü gerçekleştikten sonra dünyam yıkıldı. Acımı biraz olsun dindirmek ve organlarının başkalarında hayat bulacağını düşünerek bağışta bulundum” dedi.

Bu yapılan organ bağışıyla birlikte Denizli Devlet Hastanesi’nde 2013 yılında 12 beyin ölümü gerçekleşirken, bunlardan 3’ünün aileleri organ bağışına rıza gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı