REKLAMI GEÇ

Birlikte okudular birlikte çalışacaklar

Birlikte okudular birlikte çalışacaklar

Denizli’de, hukuk okuyup birlikte avukatlık yapmak için 7 yıl önce yola çıkan 25 yaşındaki Şeyma Mercan ile 26 yaşındaki ablası Esra Mercan, hayallerini gerçekleştirdi. 2005 yılında farklı üniversitelerin hukuk bölümlerini kazanmalarına rağmen bir gün beraber çalışma hayali kuran Mercan kardeşler, birlikte hukuk bürosu açtı.

/ DENİZLİHABER / 21 Kasım 2012 Çarşamba, 16:54

Denizli’de öğretmen Halil Mercan ile ev hanımı Halime Mercan’ın iki kızı olan Esra ve Şeyma, lise yıllarında birbirlerine söz vererek, büyüyünce birlikte çalışmak için anlaştı. Liseyi bitirdikten sonra 2005 yılında üniversite sınavına giren iki kız kardeş benzer bölümleri tercih etti. Aynı üniversitede okumak için gayret eden kardeşlerden Esra Mercan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Bölümü’nü, Şeyma Mercan ise Selçuk Üniversitesi Hukuk Bölümü’nü kazandı. Üniversiteyi zor şartlar altında okuyan Şeyma ve Esra, 2009 yılında hukuk bölümünden mezun oldu.

Daha sonra stajını tamamlamak için çabalayan Mercan kardeşlerden Esra Denizli’de, Şeyma ise Burdur’da bir avukatın yanında çalıştı. Bir süre yine ayrı çalışmak zorunda kalan Mercan kardeşler geçtiğimiz ay birbirlerine lise yıllarında verdikleri sözü tutmak için harekete geçti.

Ailesi ve meslektaşlarının da desteğini alan iki kız kardeş hukuk bürosu açmaya karar verdi. Bir büro tutan kız kardeşler birbirlerine verdikleri sözü 7 yıl sonra tutarak soyadlarını taşıyan bir hukuk bürosu açtı.

Genç yaşta avukatlık mesleği ile tanışan Şeyma Mercan, ablası ile çok iyi anlaştığını, çocukluk yıllarında birbirlerine “ne yaparsak yapalım bir arada olalım” sözü verdiklerini belirterek, hayallerinin 7 yıl sonra gerçekleştiğini vurguladı. Henüz çok genç olmalarına rağmen bu mesleğe gönül verdiklerini kaydeden Şeyma Mercan, “Üniversiteyi farklı yerde kazanmamıza rağmen hiç ayrılmak istemedik. Her zaman ‘bir gün birlikte çalışacağız’ diye sabrettik ve bunu 7 yıl sonra başardık. Bundan sonra hep bir arada olacağız” diye konuştu. Abla Esra Mercan ise, en büyük destekçilerinin aileleri ve meslektaşları olduğuna işaret ederek, “Henüz yaşımız çok genç, hukuk bürosu açmamıza erken gözle bakanlar da oluyordu. Ancak kadınlık duygusunun verdiği cesaret bizi buna itti. Birbirimize güvendik ve bunu başaracağımıza inandık: umarım her şey çok güzel olur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı