REKLAMI GEÇ

Denizlili TRT Genel Müdürü Şenol Göka istifa etti

Denizlili TRT Genel Müdürü Şenol Göka istifa etti

TRT Genel Müdürü Denizlili Şenol Göka istifa etti. Şenol Göka’nın dilekçesinde, ‘gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum’ yazdığı öğrenildi. Göka’nın istifası da kabul edildi. Göka’nın yerine atama yapılıncaya kadar, TRT Kanunu gereği en kıdemli genel müdür yardımcısı olan Erkan Durdu vekalet edecek. Şenol Göka, yaklaşık 2 yıldır bu görevde bulunuyordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2017 Cuma, 17:06

TRT Genel Müdürlüğü görevine çekirdekten yetişerek 2014 eski genel müdürün vali olarak atanması sonrasında genel müdürlüğe getirilen Denizlili Şenol Göka 2 yılı aşkın süredir sürdürdüğü TRT Genel Müdürlüğünden istifa etti.

İSTİFANIN PERDE ARKASINDA NE VAR?
İstifanın perde arkasında ise TRT’de görevli 2 kadın daire başkanının olduğu iddia edildi. Ankara Radyosundan TRT Genel Müdürlüğüne Göka tarafından getirilen bu 2 daire başkanının, hükümetçe görevden alınmasının istendiği, ancak Göka’nın bu talebe direndiği ileri sürüldü. Alınan bilgiye göre, sürtüşme üzerine Göka da istifasını verdi.

ERKAN DURDU VEKALET EDECEK
Göka’nın yerine atama yapılıncaya kadar, TRT Genel Müdürlüğüne en kıdemli genel müdür yardımcısı olan Erkan Durdu vekalet edecek. Durdu, eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç döneminde TRT’de Genel Müdür yardımcısı olmuştu.

TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞENOL GÖKA KİMDİR?
05.03.1962 tarihinde Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Denizler Köyünde doğan Göka, ilk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladı. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. Aynı yıl TRT’nin açtığı Yardımcı Prodüktörlük sınavını kazanarak TRT’ye giren Şenol Göka Yardımcı Prodüktörlük kursunun ardından 20.05.1986 tarihinde TRT Antalya Radyosu’na atandı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesi de olan Göka, TRT’de sırasıyla Prodüktör, Ankara Radyosu Müdürlüğü, Radyo Dairesi Başkanlığı ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2012­2014 yılları arasında geçici olarak Başbakanlık Müşavirliği yaptı.

25.06.2014 tarihinde TRT Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Göka’nın birçok makale ve tebliğinin yanı sıra, “İnsan ve Mekan”, “Söz Uçar Yazı Kalır”, “Herhalde İnsan”, “Siyaset Medya ve Zihnime Yansımalar”, “Radyo Olmalı”, “Bir Varmış Bir Nurmuş” başlıklı yayınlanmış 6 kitabı bulunuyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Şenol Göka İngilizce biliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı