REKLAMI GEÇ

Denizlili ünlü siyasetçi Yıldırım Avcı hayatını kaybetti

Denizlili ünlü siyasetçi Yıldırım Avcı hayatını kaybetti

Süleyman Demirel’in emanetçisi olarak tanınan Doğruyol Partisi’nin eski genel başkanlarından Denizlili Dr. Esat Yıldırım Avcı, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Avcı 92 yaşındaydı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2019 Çarşamba, 11:13

Denizli Çal doğumlu olan ve uzun yıllar kentte doktor olarak hizmet veren Esat Yıldırım Avcı, tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybetti.

Dr. Esat Yıldırım Avcı, Süleyman Demirel’in emanetçisi olarak da tanınıyordu.
Avcı, 12 Eylül Perşembe günü Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

ESAT YILDIRIM AVCI KİMDİR?

Esat Yıldırım Avcı, 1927’de Denizli Çal’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Avcı, İç Hastalıkları uzmanı oldu. Avcı, Denizli Devlet Hastanesi Dahiliye uzmanlığı, Denizli Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğü, Denizli İl Genel Meclis Üyeliği, Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanlığı, Danışma Meclisi Denizli Üyeliği XVIII. Dönem Denizli, XIX. Dönem İzmir Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekilliği, Doğru Yol Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği ve Parlamentolar arası Birlik Türk Grubu Başkanlığı yaptı. Avcı, evli ve iki çocuk babasıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı