REKLAMI GEÇ

Denizlili usta hurdalardan harikalar yaratıyor

Denizlili usta hurdalardan harikalar yaratıyor

Atölyesinde brülör tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Barbaros Esen, hurda olarak satın aldığı motosikletler ile hurda demir ve su borularını kullanarak ürettiği farklı tasarımdaki motorlu araçlarla dikkat çekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2018 Salı, 19:15

DENİZLİ (AA)
Brülör tamirciliği yapan 35 yaşındaki Barbaros Esen, çocuk yaşlarda başladığı motosiklet tutkusunu, mesleki becerisiyle birleştirerek farklı boyuta taşıdı.

Hurdaya çıkmış 40-50 yıllık bisiklet ve motosikletleri satın alan Esen, bunları yine hurda demir ve su boruları kullanarak farklı tasarımlara taşıyarak çalışır durumda yeni motorlu araçlar haline dönüştürdü.

Satın aldığı hurda motosikletten bir tanesini, motorunu güçlendirip modifiye eden, lastiklerini arazi lastikleriyle değiştirip ATV tipi arazi aracına dönüştüren Esen, bir başka hurda motosikleti ise kullanılmadığında katlanabilen ve çanta gibi elde taşınabilen modele çevirdi.

“HOBİ AMACIYLA BAŞLADIM”
Barbaros Esen, yaptığı açıklamada, esas mesleğinin motorlu araçlarda yakıtın hava ile uygun oranda karıştırılarak tam olarak yakılmasını sağlayan brülör cihazlarının tamirciliği olduğunu, ama ilkokuldan beri hobi olarak motosikletlere ilgi duyduğunu ifade etti.

Bu işe ilk olarak oğlunun kaykayını dönüştürerek başladığını anlatan Esen, şunları söyledi:

“Hobi amacıyla başladığım işimde eski hurdalara can veriyor, onları tekrar dizayn ederek yeni şeyler yapıyoruz. Gündelik hayatımızı burada geçiriyoruz çoğu zaman. Değişik fikirler çıkıyor ortaya. Oğlum benden motosiklet istedi, daha küçük olduğu için kullandığı kaykaya ağaç kesme motoru taktım. Ayaklarını kullanmadan eliyle motora gaz vererek, kaykayla yolda ilerleyebiliyor. Eski atıl makineleri, motosikletleri, eski boruları birleştirip motosiklete dönüştürüyoruz.”

Esen, tasarımlarının kimi zaman gördüğü ihtiyaçtan çoğu zaman ise eğlence amacıyla ortaya çıktığını ifade ederek, “Aynı zamanda karavan imalatı yapıyorum. Karavana motosikleti koyacak yer olmuyor, katlanır olması gerekiyor. Eski bir motosikletimiz vardı, onu su borularıyla yeniden yapıp, katlanabilir ve çanta gibi taşınabilir hale getirdik bagajda taşınabilmesi için. Çoğu insan alışverişe AVM’lere gider, biz hurdalıklardan alışveriş yapıyoruz. Daha çok hobi amaçlı çalışıyoruz burada. Hayatın stresini burada atıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı