REKLAMI GEÇ

Denizli’nin sırrı 27 yıldır çözülemeyen cinayeti: Dullens cinayeti

Denizli’nin sırrı 27 yıldır çözülemeyen cinayeti: Dullens cinayeti

Almanya’dan gelip Karahayıt’a yerleşen Alman Rolf Walter Dullens ile Ermeni asıllı eşi Eleni Niça Dullens, 26 Kasım 1993 günü villalarında öldürüldü, cesetleri otomobile konup üzerleri battaniye ile örtüldü. Olaydan sonra çok kişi gözaltına alındı ama asıl katil hiç yakalanamadı. İşte Denizli’nin 27 yıldır sır perdelesi aranamayan akıllarda kalan cinayetlerinden, Dullens Cinayeti…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2020 Salı, 13:57

Alman Rolf Walter Dullens (73) ile Ermeni asıllı eşi Eleni Niça Dullens (56) 1986 yılında Almanya’daki tüm varlıklarını satıp, tatil için geldikleri ve çok beğendikleri, o dönem bir kasaba olan Karahayıt’a yerleştiler.

KARAHAYIT’A YERLEŞTİLER, TÜRK KIZINI EVLAT EDİNDİLER
Burada bir villa yaptıran, zaman zaman da pansiyon olarak kiraya veren Alman çift, Türkiye’yi o kadar sevdiler ki, o dönem Ticaret Lisesi’nde okuyan Habibe Çallı’yı evlat edindiler. Uzun süren yasal uğraşlar sonucunda evlatlık kızlarına kendi soyisimlerini verebildiler.

OTOMOBİLE KONUP, ÜZERLERİ ÇARŞAFLA ÖRTÜLDÜ
Takvimler 26 Kasım 1993’ü gösterdiğinde Dullenslerin işlettiği pansiyonda çalışan İsmail Önder, çiftin otomobillerinin içinde hareketsiz yattığını üzerlerinin çarşafla örtülü olduğunu jandarmaya bildirdi. Jandarma, yaklaşık 4 gündür kendilerinden haber alınamayan Rolf Walter Dullens ile eşi Eleni Niça Dullens’in bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi.

Otomobilin bagajındaki varilde de gazyağı bulunuyordu. Katil ya da katiller Alman çifti kendi arabalarıyla başka yere götürüp ateşe vermek istemiş ama otomobili çalıştırmayı beceremeyince bu şekilde bırakıp kaçmıştı.

BU OLAYDAN ÖNCE BAŞKA BİR ESRARENGİZ CİNAYET: BİR ALMANIN CESEDİ TOPRAĞA GÖMÜLÜ OLARAK BULUNDU
Dullens çifti ile ilgili detayı aktarmadan önce, olayla bağlantılı olabileceği düşünülen başka bir cinayeti aktarmak gerekiyor: Bu olaydan yaklaşık 2 yıl önce yine bir Alman vatandaşı Karahayıt’ta öldürüldü. Dullens çifti ile yakın olan, uzun bir süre onların pansiyonunda kalan daha sonra kendine ait bir eve taşınan Herbert Peanzen’in elleri ve ayakları bağlanıp boğularak öldürüldü, toprağa gömülmüş haldeki cesedini çobanlar buldu. Cinayetle ilgili Dullans çifti de şüpheli olarak gözaltına alındı. Hatta Eleni Niça Dullens, Türk arkadaşı Cumali S. ile birlikte cinayet şüphelisi olarak idam istemiyle yargılandı. Ancak her iki isim de 2 yıl süren yargılama sonucunda beraat etti.

TEHDİT ALIYORLARDI, İDDİASI
Dullensler bu suçlamalardan sonra Karahayıt’taki yaşamlarını sürdürürken işlenen cinayet, hem Türkiye, hem de Almanya’da büyük yankı uyandırdı. Olayı soruşturan ekipler infial yaratan olayı çözmek için hızla işe koyuldu. Alman çiftin evlatlık kızları, üvey anne babasıyla 9 aydır küs olduklarını söyledi ama ölüm tehditleri aldığını bildiğini ekledi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI OLDU AMA…
Bunun üzerine jandarma, pansiyonda kiracı olarak bulunan Mehmet K. ve çiftin Karahayıt’taki evlerinin yapımını üstelenen müteahhit Tahsin H’den şüphelendi ancak iki isim de olay sırasında başka yerlerde olduklarını kanıtladı.

Olayla ilgili çeşitli şüpheliler gözaltına alınırken, 6 kişinin sorgusu yapıldı ayrıca çiftin evin projesini çizen ve alacak verecek meselesi nedeniyle çifti ölümle tehdit eden sonra ortadan kaybolan mimar Tahsin H. de arama listesine girdi.

3 ŞÜPHELİ İDAMLA YARGILANDI
Yapılan sorgulamalar sonucunda pansiyoncu Mehmet K. ve garsonlar İhsan S. ile Hüseyin T. tasarlayarak adam öldürmek iddiasıyla hakim karşısına çıktı ve idam istemiyle yargılandı. Yargılama sonucunda bu isimlerin de olayla ilgisi olmadığı anlaşıldı. Öldürülerek toprağa gömülen diğer Alman vatandaşı Herbert Peanzen’in yakınlarının intikam amacıyla cinayeti işleyebileceği yorumları bile yapıldı ama olayın üzerinde yıllardır duran sır perdesi hala aralanamadı.

Görseller ve gazete küpürleri Milliyet.com.tr’den alınmıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı