REKLAMI GEÇ

Denizli’de battı Sudan’da şirket sahibi oldu

Denizli’de battı Sudan’da şirket sahibi oldu

Denizli’de işleri iyi gitmeyen Tavaslı işadamı Mustafa Karamanlı, 4 yıl önce çare ararken gittiği Afrika ülkesi Sudan’a yerleşti. Bu ülkede mutfak mobilyası , PVC doğrama ve kapı sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurdu. Karamanlı, “İşlerim artık çok iyi” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2013 Perşembe, 11:26

Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle girdiği arayış içinde umudu Sudan’da bulan işadamı Mustafa Karamanlı, yatırım yapmak isteyen işadamlarına uyarılarda bulundu. 2009’da Sudan’ın Khartoum kentine yerleştiğini anlatan Karamanlı, ilk yıllarda zorlandığını şimdi ise durumunun iyi olduğunu söyledi.

Başından geçenleri anlatan Karamanlı “Ben aslen Denizli’nin Tavas ilçesindenim. 2009 yılında Sudan’a geldim. Türkiye’deki işlerimizde kendimizden kaynaklanan hatalardan dolayı belli bir sürece girdik. Dolayısıyla hayatın devamı noktasında arayış içerisine girdik. Buralarda rızkımız varmış, Rabbimizin izniyle buralara geldik. Burada yaşamak karşıdan göründüğü gibi kolay değil. Zorluklar var. Biz mobilya sektörünün temelinden geldiğimiz için sıkıntıyı diğer şirketlerdeki arkadaşlarımız gibi yaşamıyoruz. İşimizi bilinçli yaptığımız için fazla bir sıkıntımız yok. İlk geldiğimiz dönemde bir dizi sıkıntılar yaşadık. Her şey şimdiki gibi güllük gülistanlık değildi. Ülkeyi tanımak hayli bir zamanımızı aldı. Her şeyden önce dil sıkıntısı çektik. Geçen yıllarda yaşanan sıkıntıları aştık. Şu anda Allah’a şükür sıkıntımız kalmadı. Burada şirket kurduk. Mutfak mobilyası imal ediyoruz. Bunun yanı sıra PVC, çelik kapı, iç kapı gibi ürünlerin de pazarlamasını yapıyoruz” dedi.

Sudan’da ticaret yapmayı düşünenlere de uyarılar yapan Karamanlı, Türk, işadamlarının iyi analiz yapması gerektiğini belirtti. Karamanlı “Burada iş yapacak olan işadamları iyi analiz yapmalılar. Sudan’da inşaat işi varmış deyip atlamasınlar. Ellerindeki birikimden olmasınlar. Gelsinler Sudan’a 2-3 ay bir kalsınlar, burayı iyi analiz etsinler. İşlerine gelirse yatırımlarını öyle yapsınlar. Burada özellikle mutfak, kapı, günlük ihtiyaç mobilyası sektöründe açık var” diye konuştu.

Yorumlar

zehra eriş   -  Bağlantı 23 Kasım 2013, 15:03

canım ailem benim sizleri coook seviorum ve sizinle grur duyuyorum işte benim babam ALLAH basımızdan eksik etmesin seni iyi günde kötü günde hep birlikde olalım…

Sercan Alen   -  Bağlantı 15 Ağustos 2013, 20:41

Ben Mustafa abiyi sudanda şahsen tanıdım.. Çok güzel bir insan aynı zamanda dürüstlükten ödün vermeyen bir insandır.. Sudanda 3 bine yakın Türk var Mustafa abi gibilerden ise çok az vardır..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı