REKLAMI GEÇ

Domuz gribi Denizli’de

Domuz gribi Denizli’de

Denizli Valiliği’nden akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamaya göre Denizli’nin Çivril İlçesi’nde Kanada’dan gelen gurbetçi bir vatandaşta domuz gribi hastalığı olduğu tespit edildi.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2009 Cuma, 21:36

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Denizli’de domuz gribi hastası olduğu tespit edilen bir vatandaş takibe alındı. Çivril’de yaşanan olayda, vatandaşın Kanada’dan ülkemize geldiği ve 15 Haziran tarihinde yapılan bir kontrol sırasında hastalığının ortaya çıktığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak vatandaş gözetim altına alınırken, temas ettiği insanlar da sağlık kontrolünden geçirildi. < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklama

“Kanada’dan 11 Haziran 2009 tarihinde Ülkemize gelen ve 15 Haziran’da sağlık kuruluşuna başvuran bir vatandaşımız, son yedi gün içerisinde influenza A(H1N1) vakaları tespit edilen bir ülke olan Kanada’dan gelmiş olması ve influenza (grip) klinik tanımına uygun semptomların pozitif olması nedeniyle, hasta olası vaka kabul edilmiş, yapılan tetkiklerde influenza A(H1N1) olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu vatandaşımızın sağlık durumu iyi olup tedavi ve takibi devam etmektedir. Hasta ile teması olanlar da sağlık ekipleri tarafından takibe alınmıştır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu vaka ile birlikte ülkemizde tespit edilen vaka sayısı 21’e ulaşmıştır. Bugüne kadar tespit edilen tüm vakalar, hastalığın görüldüğü ülkelerden gelmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı