REKLAMI GEÇ

Erkekler onu tercih ediyor

Erkekler onu tercih ediyor

Denizli’nin en genç dövmecisi olan Ayşe Su Yıldız genç yaşına rağmen kendi dövme stüdyosunu açarak sevdiği mesleği yapıyor. 3 yıldır dövmecilik yapan Ayşe Su Yıldız, Denizli’de dövmeyi en çok erkeklerin yaptırdığını belirtti. Yıldız, 3 yıl içerisinde 3000 kişiye dövme yaptığını bunların 2500’ünün erkek olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2014 Pazartesi, 09:53

Denizli’de yaklaşık 10 dövmecinin en gençleri olan 20 yaşındaki Ayşe Su Yıldız profesyonel olarak dövme yapıyor. Dövme sanatçılarına ilginin az olmasına rağmen genç yaşında atölyesini açarak 3 senedir aşık olduğu mesleği, dövme sanatını yaptığını belirten Yıldız, “Lise zamanında bu mesleğe karşı ilgim başladı. Güzel sanatlar resim mezunuyum. O zamanlar dövmeye tamamen yöneldim. Amatör bir dövmecinin bana fikir vermesiyle oluştu. ‘El yeteneğin var. Başlarsan güzel yerlere gelebilirsin’ gibi sözler söyledi. Ardından kobaylara dövme yaparak kendimi geliştirdim ve eğitim aldım” dedi.

ic-1

60 YAŞINDA MÜŞTERİSİ VAR
Denizli’de 60 yaşında bir kişiye dövme yaptığını ifade eden Yıldız, “18 yaş altına yasak olduğu için genelde müşterilerim 18 ile 25 yaş arası. Ama bazen yanlarında anne babaları ile gelerek dövme yaptırmak isteyen oluyor. Erkek dövmeciler biraz daha sert olduğu için kişiler eli hafif, düşüncesiyle bayanları tercih ediyor” şeklinde konuştu.

ic-4

İSTENMEYEN İZLERE ÇÖZÜM SAĞLIYOR
Vücutlarda yara, yanık ya da operasyon izlerinin estetik açıdan kişileri rahatsız ettiğini belirten Yıldız, “Bazı yara ve operasyon izleri, kişilerin özgüvenlerini kaybetmesine yol açabilir. Bu tarz izleri dövme ile kapatabiliyoruz. Yalnız dövme yaptıracağınız stüdyodan hijyen açısından emin olunması gerekiyor. En nihayetinde bir yara üzerine yaptıracağınızdan dolayı steril malzemeler kullanılması çok önemlidir” dedi.
Dövmenin bir başka dövme ile değiştirilebileceğini belirten Yıldız, “Önceden yaptırmış olduğunuz dövmeler zamanla güneşin etkisi ile silikleşebilir, dövmenizden sıkılabilir ya da yeni bir dövme modeli ile değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için var olan dövmenizin üzerine yeniden dövme yaptırarak kapatılabiliyor” dedi.

ic-5DÖVME YAPTIRIRKEN 2 KEZ DÜŞÜNÜN
Yeni başlamış bir ilişki ardından sevgilisinin ismini dövme olarak bedenine yazdıranların yüzde 80’inin geri gelerek sildirmek istediğini anlatan Yıldız, “Özellikle kalıcı dövmelerde seçilen şekle özen gösterilmelidir. Şu andaki fikirlerinize göre yaptıracağınız bir dövmeden ileride rahatsızlık duymamanız gerekir. Örneğin; Sevgililerin baş harfi ya da ismini vücutlarına dövme yaptıran kişiler ileri yaşlarında o kişiden ayrılabiliyorlar ve sonrasında dövmeyi çıkartmaya ya da üzerini kapatabilecek yeni bir dövme yaptırmak zorunda kalabiliyorlar. Tüm bunların yaşanmaması için iki kere düşünüp bir kere dövme yaptırmak gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı