REKLAMI GEÇ

Esat Sivri kimdir?

Esat Sivri kimdir?

Ölümüyle büyük üzüntü yaratan İşadamı Esat Sivri, yaşamını Denizli iş dünyasına adadı. Eğitimini erken yaşlarda terk eden ve 16 yaşında babasının yanında ticarete atılan Esat Sivri, 86 yıllık ömrünün önemli bir bölümünü Denizli sanayisine adadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2019 Çarşamba, 21:01

Esat Sivri, 17 Şubat 1933 yılında Kaplanlar Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Denizli’de okudu, ardından da eğitim hayatını noktaladı.

16 yaşında babası Mustafa Kazım Sivri’nin yanında iş hayatına atıldı. Tekstil alanında babası ile birlikte çalışan ve tecrübe kazanan Esat Sivri, 1953-1955 yılları arasında vatani görevini yaptı.

Askerlik dönüşü yeniden iş dünyasına atılan Esat Sivri, 1967 yılında Sarayköy’deki müflis Sarayköy Pamuklu Sanayi’nin sermayesine iştirak etti. Denizli ve çevresindeki dokuma tezgahlarının entegrasyonunu sağlamak için, boya baskı fabrikası kurmaya karar verdi. 100 ortakla Denizli Basma’yı 1972’de kurdu.

Uzun yıllar DEBA ile Denizli ekonomisini domino eden Esat Sivri, iflas sürecine girdiğinde zor günler yaşadı.

Esat Sivri, Sivri bir röportajında, “Batmanın bile bir şeref olduğunu kabul eden sanayiciler yetiştirmemiz lazım. İnsan çalmadıysa çırpmadıysa, yata kata, başka şeylere harcamamışsa, batmanın bile bir şeref olduğunu herkesin öğrenmesi lazım” demişti.

Denizli Sanayi Odası’nın kurucuları arasında yer alan Esat Sivri, meclis ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Esat Sivri, Denizli İhracatçılar Birliği’nin de kurucuları arasındaydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı