REKLAMI GEÇ

Fayanslarla 3 boyutlu çukur yaptı

Fayanslarla 3 boyutlu çukur yaptı

Gerzele’de 6 yıldır fayans işi yapan 33 yaşındaki Gürkan Şakar, soğuk havada dışarıda mesleğini yapamayınca fayanslarla 3 boyutlu çukur çalışması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2021 Perşembe, 17:49

Merkezefendi’nin Gerzele mahallesinde 6 yıldır fayans işi yapan 33 yaşındaki Gürkan Şakar, mesleğini sanata çevirdi. Koronavirüs ve soğuk havanın etkisiyle evinden çıkamayan evli ve 3 çocuk babası Şakar, internette gördüğü 3 boyutu tasarımı yapmak için kolları sıvadı. Sosyal medyadaki 3 boyutlu fayans videolarını izleyen Şakar, Çinli sanatçıların yaptığı tasarımın benzerini 3 gün boyunca uğraşarak yaptı. Türkiye’de daha önce benzeri görülmeyen tasarımları dikkat çeken Şakar, tasarımlarının devamının geleceğini söylüyor.

İŞİMİ HEVESLE YAPIYORUM
Mesleğini zevkle yaptığını dile getiren Şakar, “Denizli’de 6 yıldır fayans işi yapıyorum. Mesleğimi her zaman hevesle yaptım. Koronavirüs nedeniyle zaten dışarı çıkamıyoruz. Soğuk havada işlerimiz de pek yok. Evde otururken Çinlilerin yaptığı 3 boyutlu tasarımların videolarını gördüm. İlgimi çekti defalarca izledim. Sonra ben de yapabilirim diye düşündüm. Önce fayansları nasıl keseceğimi ve yerleştireceğimi tasarladım. Özellikle çizim süreci biraz uzun sürdü. 3 günlük çalıma sonucunda kafamda tasarladığım çalışmayı yaptım” dedi.

ÇALIŞMALARIN DEVAMI GELECEK
Türkiye’de böyle bir çalışmanın daha önce olmadığını söyleyen Şakar, “3 boyutlu fayans çalışmasının Türkiye’de daha önce yapıldığını görmedim, benim tasarım bir ilk. Çalışma, arkadaşlarım ve sosyal medyadaki kullanıcılar tarafından da beğenildi. Bundan sonra farklı çalışmalar da yapacağım. Önümüzdeki günlerde fayanstan 3 boyutlu tünel yapmayı planlıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Okur   -  Bağlantı 18 Şubat 2021, 18:41

Hayırlı kazançlar dilerim. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı