REKLAMI GEÇ

Göbeklitepe’nin simgesinden sabun yaptılar

Göbeklitepe’nin simgesinden sabun yaptılar

Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi’nde resim öğretmenliği yapan Nuran Çağdaş Ören, öğrencilerin ülkemizin farklı yörelerindeki sanat ve tarihle tanışmaları için bir etkinlik yaptı. Tarihte önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe figürlerini sabunların üzerine işledi. Öğretmen Ören, “Okulumuz için önümüzdeki yıl Göbeklitepe’nin büyük taştan bir heykelini yapacağız. Öncesinde sabunlar üzerinde pratik yapıyoruz. Hem gidemedikleri tarihi yerleri öğreniyorlar, hem de sanat yapıyorlar” diye konuştu.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2021 Pazar, 16:05

Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi’nde resim öğretmeni olarak görev yapan Nuran Çağdaş Ören, 9-12 yaş aralığındaki öğrencilerine sanat ve tarihi aşılamak için etkinlik yaptı.

Ören, öğrencilerin gidip göremeyeceği tarihte önemli olan yerlerin sabundan maketini yapmaya karar verdi. İlk yer olarak ise Şanlıurfa’da bulunan ve dünyaca ünlü dizilere ve filmlere konu olan Göbeklitepe’yi seçti.

Öğretmen ve öğrencileri sabuna Göbeklitepe’nin simgelerini ahşap oyma kalemiyle şekillendirdi, ortaya harika eserler çıktı. Ören, Göbeklitepe’nin taştan büyük heykelini yeni dönemde okulun bahçesine yapacaklarını sabundan olanların bir ön çalışma olduğunu aktardı.

GÖBEKLİTE DENİZLİ’YE GELİYOR

Ören, “Bilim-sanat, arkeoloji ve tarihten uzak değil. Bu yüzden çocuklarla el becerisi dersi yaparken hepsini öğrenmelerini sağlıyoruz. Göbeklitepe dünyaca bilinir ve tarihte önemli bir yere sahip. Çoğu öğrencinin burayı gidip görme imkanı olmayabilir. O yüzden ben de böyle bir etkinlik yapmak istedim.  Bu sabunlar, okulun bahçesine yapacağımız büyük Göbeklitepe heykelinin bir ön hazırlığı. Göbeklitepe’yi öğrencilerimiz için Denizli’ye getiriyoruz. Şekil verdiğimiz sabunları 3-4 saatlik bir sürede ahşap oyma kalemi, tığ ve çay kaşığı gibi şeylerle yapıyoruz. Taze sabun olmasına dikkat ediyoruz. Öğrencilerimiz de bu etkinliği çok sevdi. Amacımız öğrencilere sanatı bütünüyle aktarmak. Çocuklarımızın sanat ve tarihle büyümesi çok önemli bunu sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı