REKLAMI GEÇ

Hayalini gerçeğe dönüştürdü

Hayalini gerçeğe dönüştürdü

Pamukkale Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu 24 yaşındaki Elvan Başarı, Samsung’un “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasında, “Meraklı Merdane” projesiyle girişimcilik dalında birinci oldu. Genç girişimcinin elde ettiği başarı da ona, pasta ve kurabiye atölyesi hayalini gerçekleştirme fırsatını yarattı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2014 Pazar, 10:32

Tutkulu kullanıcılarının hayallerini ve fikirlerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlayan Samsung, “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını düzenledi. Kampanya “spor”, “girişimcilik”, “mutfak sanatları” ve “fotoğrafçılık” olmak üzere dört ayrı kategoride gerçekleştirildi. Kampanya kapsamındaki yarışmaya “Meraklı Merdane” isimli projesiyle katılan Elvan Başarı, girişimcilik dalında birinciliği elde etti.

“MERAKLI MERDANE” ARTIK BİR ATÖLYE
Yarışmanın finalinde, haber spikeri Fatih Portakal’ın eşi Armağan Portakal ile yarışan Elvan Başarı, sosyal medya üzerinden yapılan oylamada 2 bin dolayında oy topladı. Ardından jüri son değerlendirmesini yaptı ve “girişimcilik” kategorisinin birincisi “Meraklı Merdane” oldu.

Elde ettiği başarı, genç girişimciye hayallerini gerçekleştirmenin kapılarını da ardına kadar açtı. Artık projesi, cup-kek ve kurabiye üreten bir atölyenin adı oldu. Şimdi arkadaşları Şadiye Sağlık ve Tuğba Manav ile üniversitedeki öğrencilik yıllarında kurmayı hayal ettiği atölyenin başında.

KADINLAR HEM SOSYALLEŞECEK HEM PARA KAZANACAK
Elvan Başarı, projesinin çıkış noktasını da “Meraklı Merdane, evde başlayıp gelişti. Amacım kadının sosyal yaşamdaki statüsünün doğru konumlandırılmasıydı. Projemle kadınların para kazanmasını, elde edecekleri özgüvenle de sosyalleşmelerini hayal ediyordum” diye özetledi.

Hayalinin Peşinden Git kampanyası ile hayalini çok erken gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Başarı, Meraklı Merdane projesiyle ekip arkadaşlarından müşterilere huzur veren bir ortamda çalışmayı arzuladığını, gelecekte de başka illerde yaygınlaşmasını istediğini söyledi.

KİMSEDE EGO YOK
Kampanya sayesinde tanıştığı mentörü Şemsa Denizsel’in yönlendirmelerinin geldiği noktaya büyük katkı sağladığını vurgulayan Elvan Başarı, “İyi bir ekibiz. Sayımız bazen artıyor, bazen azalıyor. Ama hiçbirimizin egosu yok. Sorun varsa çözümü de vardır. Buradan yola çıkıp benim evimde üretimler yaparak para kazanmaya çalıştık. Amacımız kadının hayatına dokunmak, sosyal kadınların var olduğu toplum hayalinin gerçekleşmesine katkı koymak. Bu atölyedeki sloganımız ‘Kendi çocuğuna yedirecek kadar temiz, kendi evin gibi tutumlu ol’ şeklinde” diye konuştu.

KÖPEK BİSKÜVİSİ PATENTİ
Organik köpek bisküvileri hazırladıklarını ve bunun patentini de aldıklarını ifade eden genç girişimci, bir paket bisküviyle iki köpeğin doyurulabileceğini anlatmaya çalıştıklarını, bunu da bisküviyi 12 liraya satıp yarısıyla diğer köpeklere mama alarak gerçekleştirmeye çalıştıklarını, annesinin kendisine “kurabiyelerinizle dünyaya kurtaracaksınız” diye takıldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı