REKLAMI GEÇ

Her gün onlarca televizyon parçalıyor

Her gün onlarca televizyon parçalıyor

Artık kimse televizyon ve elektronik eşya tamir ettirmiyor, çöpe atıp yenisini alıyor. Hal böyle olunca kullanılmış televizyonlar ve radyolar hurdacılar için de geçim kaynağı haline geldi. 55 yaşındaki Şevki Kılıç, her gün onlarca televizyon parçalayıp içindeki plastik ve bakır malzemeleri ayırarak satıyor, geçimini sağlıyor.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2015 Cuma, 10:48

Elektronik sanayinin ilerlemesi ve elektronik eşyaların artık cazip taksitlerle satılıyor olması başta televizyon olmak üzere kullanılmış elektronik eşyaları hurdacılar için kazanç kapısı haline getirdi.

ic
Televizyon parçalayarak geçimini sağlayanlardan biri de 55 yaşındaki Şevki Kılıç. 16 yıldır elektronik aletleri ayrıştırarak plastiklerini toplayıp satıyor.

Plastiğin kilosu 1 lira. Tonu ise bin TL. Kılıç günde 100 kilo plastik topluyor. Şevki Kılıç topladığı 50 televizyonu 4 saatte parçaladı ve plastik, bakır parçalarını ayırdı.

Şevki Kılıç, “Çok yorucu ve zahmetli bir iş. Bugün akşam 70 kg plastik topladım. Televizyonları parçalamak ve plastiklerini ayırmak zor oluyor. Riskli bir iş yapıyorum. Televizyonların tüpleri sürekli patlıyor. Ellerim kesiliyor. Yüzümde kesikler oluyor. Başka bir iş yapamıyorum. Plastik toplayarak geçimimi sağlıyorum. Plastikte sadece elektronik eşyalarda ağır çekiyor. Ama mutluyum, alnımın teriyle kazandım” dedi.

Yorumlar

A. Laka   -  Bağlantı 26 Nisan 2015, 20:10

Sınalgı gibi eski aletlerinizi çöpe atmak yerine geri dönüşüm için toplayan çeşitli kurum ve kuruluşlara verebilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı