REKLAMI GEÇ

Hilmi Yağcıoğlu 87 yaşında kansere yenildi

Hilmi Yağcıoğlu 87 yaşında kansere yenildi

Denizli siyaseti önemli aktörlerinden birini daha kaybetti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yakın arkadaşı, AP eski İl Başkanı, DYP Meclis üyesi inşaat mühendisi Hüseyin Hilmi Yağcıoğlu Ankara’da hayatını kaybetti. Yağcıoğlu bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2020 Cuma, 10:37

Denizli, önemli bir ismini daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Hilmi Yağcıoğlu, bir süre önce kansere yakalandı. Tedavisi Ankara’da devam eden Yağcıoğlu’dan dün gece acı haber geldi. Yağcıoğlu, Ankara’da yaşamını yitirdi.

SİYASETİN ETKİLİ İSMİYDİ
Denizli siyasetinin etkili isimlerinden biriydi Yağcıoğlu. AP’nin Denizli İl Başkanlığı görevini yürüten Yağcıoğlu, DYP’den de uzun süre meclis üyeliği yaptı. Denizli Belediyesi’nde 3 dönem encümen başkanlığını yürüten Yağcıoğlu, kente önemli kazamınlar sağladı.

2 CUMHURBAŞKANI İLE YAKIN DOSTTU
Hüseyin Hilmi Yağcıoğlu, Türk siyasetinin iki önemli ismi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yakın dosttu. Özal ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yurt arkadaşlığı yapan Yağcıoğlu, inşaat mühendisi olduktan sonra tanıştığı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yakın dost oldu. Yağcıoğlu ile Demirel’in dostlukları 9. Cumhurbaşkanının vefatına kadar devam etti.

HİLMİ YAĞCIOĞLU KİMDİR?
1933 yılında Acıpayam’ın Yüreğil Kasabasında doğan Hüseyin Hilmi Yağcıoğlu, Denizli Lisesi’ni, ardından da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile aynı yatakhaneyi paylaştı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile İnşaat Yüksek Mühendisi olduktan sonra tanıştı, dostlukları Demirel vefat edinceye kadar devam etti.

İki yıl ABD’de mesleki eğitimler yürüten Yağcıoğlu, siyasette de etkin bir isimdi. AP İl Başkanlığı’nı yürüten Yağcıoğlu, Denizli Belediyesi’nde 3 dönem encümen başkanlığı yaptı.

Denizli Devlet Su İşleri Baş Mühendisliği görevinde önemli hizmetler veren Yağcıoğlu, kentteki birçok yatırımda birebir etki yarattı.

Yağcıoğlu, 4 çocuk babasıydı.

Yorumlar

İsmail Köksal   -  Bağlantı 27 Kasım 2020, 11:10

Allah Rahmet eylesin.Denizli Ulu cami,nin inşatının temelinden bitimine kadar meccanen başında bulundu.Cennet mekanı olsun.

soru yorum   -  Bağlantı 27 Kasım 2020, 10:45

Akıl danışılan, tecrübeli, akil ve bilge bir insandı, beyefendiydi, Denizli için bir değerdi, Denizli, zaten çok az kalan, gerçek insan değerlerinden birini daha kaybetti mekanı cennet olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı