REKLAMI GEÇ

İşadamı Ahmet Gökşin’den Başkan Zolan’a ofis önerisi

İşadamı Ahmet Gökşin’den Başkan Zolan’a ofis önerisi

Toplumsal olaylara duyarlılığı ile tanınan rekortmen işadamı Ahmet Gökşin’den, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a dikkat çeken öneri. Gökşin, Büyükşehir tarafından yerli buğday tohumlarının desteklenmesini ve bu tohumlardan üretilen buğday için un ofisi kurulmasını önerdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2019 Cuma, 14:07

Denizli’nin önemli iş insanlarından biri olan vergi rekortmeni Ahmet Gökşin, toplumsal konulara duyarlılığına yeni bir halka daha ekledi.

Sosyal medyadan “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’a naçizane önerimdir” başlığıyla bir yazı paylaşan Ahmet Gökşin, beslenme ve buğday konusunda önemli konulara dikkat çekti.

Ekmeğin en önemli besin kaynağı ve sofraların vazgeçilmezi olduğunu belirten Ahmet Gökşin, hammaddesi buğday olduğunu ve yüzde 95 ithal tohumdan üretilmesi nedeniyle kalitesinin bozulduğunu kaydetti.

Başkan Zolan’a seslenen Gökşin, “Bir un ofisi kursanız, gerçek yerli tohum buğdayından üretilmiş unu, şehrin bütün fırınlarına sadece bu ofis satış yapsa, endüstriyel mayayı yasaklasanız “EKŞİ” maya kullansalar, Denizli insanı daha az glutenli, sağlıklı ekmek yiyip, sindirim problemi olmadan, hatta bazı hastalıklardan korunmuş olarak yaşar” dedi.

Önerisine farklı bir boyut da kazandıran Ahmet Gökşin, “Bir başka aşaması belde belediyeleri ile birlikte, yerli tohum (Atalık, tesbih, hanım, narin, firavun buğdayı) ekimi teşvik edilse, destek verilse, son yıllarda ihmal edilen, ülkenin önceliklerinden tarımın gelişmesine ne güzel bir katkı olurdu. Un, ekmek fiyatları, maliyetleri biraz fazla olabilir, insan sağlığı ve sağlıklı nesiller için, belediye fazla kısmını sübvanse edebilir. Düşünüyorum ki Türkiye’ye örnek olurdu” dedi.

Yorumlar

mehmet sulayıcı   -  Bağlantı 6 Eylül 2019, 16:39

FİKİR SÜPER

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı