REKLAMI GEÇ

Evrenesoğlu’nu önce o vali fark etti

Evrenesoğlu’nu önce o vali fark etti

Kamuoyunda “Sahte Peygamber” olarak bilinen ve kısa süre önce ABD’de hayatını kaybeden İstender Evrenesoğlu’nun faaliyetlerini ilk fark eden Denizli Valisi Necati Bilican olmuş. DPT uzmanı olarak geldiği Denizli’de konferans veren Evrenesoğlu’nu Diyanet’e bildirmiş, onun hakkındaki sürecin başlamasını sağlamıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2019 Pazartesi, 10:36

İskender Evrenesoğlu, kendini “Peygamber” olarak ilan etmesiyle ülke gündemine girmiş, uzun yıllar tartışılmış, kamudan atılmış, hakkında soruşturmalar yürütülmüş, tıpkı benzerleri gibi o da ABD’ye kaçmıştı.

Eğitimli, laik bir ailenin çocuğu olması ve kamudaki başarılarına rağmen tuhaf bir yol seçen Evrenesoğlu’nun MIHR örgütlenmesiyle farklı bir yola girmesini ilk fark eden isim ise dönemin Denizli Valisi Necati Bilican olmuştu.

Denizli’de önemli bir örgütlenme süreci geçiren, ilk televizyonlarından birini bu ilde faaliyete geçiren Evrenesoğlu, 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı olarak görev yaparken resmi bir görevle kente gelmiş, ancak faaliyetlerini kendi örgütüne yönelik gerçekleştirmişti.

Resmi görevle gelmesine rağmen 1986 yılında burada konferans veren Evrenesoğlu, dönemin Valisi Necati Bilican’ın dikkatini çekmişti. Konferansından haberdar olan, oradaki söylemlerini duyan Vali Bilican, zaman geçirmeden durumu Diyanet’e bildirmiş, Evrenesoğlu hakkında da takip süreci başlamıştı.

Diyanet bu ihbarın ardından Başbakanlığı bildirmiş, güvenlik güçleri peşine düşmüş, gazeteciler dergahlarına sızmaya ve gerçek yüzünü ortaya koymaya başlamıştı.

“DPT tarikat yuvası” manşetlerinin ardından süreç daha da hızlanmış, Evrenesoğlu ve bağlıları gözaltına alınmış, evi aranmış, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde hakkında dava açılmıştı.

Kısmen akıl sağlığı yerinde olmadığı raporunun ardından serbest bırakılan Evrenesoğlu, yaşananlara rağmen tarikatını büyütmüş, daha sonra da ABD’ye giderek, yaşamını yitirdiği güne kadar orada yaşamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı