REKLAMI GEÇ

İsmailağa Tarikatı şeyhlerinden Tevfik Özdemir’e protokollü uğurlama

İsmailağa Tarikatı şeyhlerinden Tevfik Özdemir’e protokollü uğurlama

İsmailağa tarikatının Denizli’deki sözü geçen şeyhlerinden biri olan, Erzurumlu Hoca olarak tanınan Tevfik Özdemir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölen tarikat şeyhi olunca tüm camilerden imamlar “Hocamız” diyerek sela verdi, cenazesine de Denizli protokolü katıldı. Namaz öncesi konuşan Müftü Mehmet Aşık da ölen tarikat liderine “Hocamız” diye hitap etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2019 Cuma, 16:02

İsmaiağa Tarikatı’nın Denizli’deki önemli isimlerinden biri olan Tevfik Özdemir (74) bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı, yapılan tedaviye rağmen dün hayatını kaybetti.

TÜM CAMİLERDEN SELA OKUNDU
Erzurumlu Hoca olarak tanınan Tevfik Özdemir’in ölümü cemaat içinde büyük üzüntü yarattı. İsmailağa Tarikatı’nın önde gelen isimlerinden biri olan Tevfik Özdemir için camilerden sela okundu. Selanın kent merkezindeki birçok camide aynı anda verilmesinin yanı sıra, imamların tarikat lideri için “Hocamız” demesi de dikkat çekti.

CENAZE NAMAZI ASRİ MEZARLIK’TA KILINDI
İsmailağa Tarikatı’nın Denizli’deki önderlerinden biri olan Tevfik Özdemir için cuma vakti Asri Mezarlık Camisi’nde tören düzenlendi. Tarikat liderini son yolculuğuna uğurlayanlar arasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müftüsü Mehmet Aşık, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel ile bir süre önce DESKİ Genel Müdürlüğü görevinden alınan Mahmud Güngör de yer aldı.

MÜFTÜ DE “HOCAMIZ” DEDİ
Cenaze namazı öncesi cemaate seslenen Müftü Mehmet Aşık, tarikat lideri için “hocamız” dedi, hayatını Kur’anı Kerim’e verdiğini, hafızlar yetiştirdiğini söyledi.

Tevfik Özdemir için Müftü Aşık tarafından helallik alınmasının ardından, cenaze namazını yine bir başta tarikat önderi İsmail Hoca kıldırdı.

Tevfik Özdemir, cuma vakti Asri Mezarlık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kayhan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı