İyi ki doğdun Rümeysa

Bu habere ancak bu başlık atılabilirdi. Yeni yılın ilk bebeği Rümeysa, iki yıl önce iki çocuğunu birden soba zehirlenmesine kurban veren Aysun Maviş’e kelimenin tam anlamıyla yeniden hayat verdi.
/ DENİZLİHABER / 2 Ocak 2012 Pazartesi, 12:18
Denizli’de iki yıl önce iki çocuğunu soba zehirlenmesinden kaybeden aileye yeni doğan bebekleri umut oldu. Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’nde doğum yapan Aysun Maviş (32), bir kız çocuk dünyaya getirdi. “Rümeysa” adı verilen bebek Denizli’de yılın ilk çocuğu olarak kayda geçti. Annesi, Rümeysa’yı kucağına alınca hem hüzün hem de sevinç yaşadı. Anne Aysun Maviş, iki yıl önce hayatını kaybeden çocukları Osman (5) ve Beyza’nın (2) artık Rümeysa’da yaşayacağını söyledi. Genç kadın şöyle dedi: “İki yıl önce, yeni yıla girdikten iki hafta sonra, iki çocuğumu da kaybettim. Şimdi yeni yıla girerken bir çocuğum oldu. Bir yıl felaket bir yıl mucize getirdi. Rümeysa, ablasının ve ağabeyinin acısını bize unutturacak, ruhları onda yaşayacak.”
Fabrika işçisi baba Atakan Maviş de yaşadığı mutluluğun tarifinin olmadığını ifade ederek, “Yeni yılda dünyaya gelen kızımızla geçmişin acılarını unutup, geleceğe güvenli ve huzurlu bir şekilde bakmak istiyoruz” diye konuştu. 14 Ocak 2010’da anne Aysun Maviş ve çocukları, kömür sobasının yandığı salonda uyumuştu. Karbonmonoksit gazından zehirlenen aileyi, sabah eve gelen baba bulmuştu. Hastaneye kaldırılan çocuklar kurtarılamazken, genç kadın uzun bir tedavi sürecinin ardından hayata tutunmuştu.