REKLAMI GEÇ

Kadınlar, Hafize Kurban için adalet istiyor

Kadınlar, Hafize Kurban için adalet istiyor

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 3 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hafize Kurban davasında sona gelindi. Katil zanlısı Uğur Kurban için kararın verilmesinin beklendiği davanın son duruşması için kadın örgütleri Denizli Adliyesi’ne gelin çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2020 Çarşamba, 17:03

Denizli’de yaklaşık 1 buçuk yıl önce boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 3 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hafize Kurban davası 5 Kasım Perşembe günü görülecek. Katil zanlısı Uğur Kurban’ın yargılandığı davanın 10. duruşmasında kararın çıkması bekleniyor.

Davanın her duruşmasında Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan kadın örgütleri yeniden, son dava için Denizli Adliyesi’ne gelin çağrısı yaptı. 9.40’da görülecek dava öncesi basın açıklaması yapacak olan kadınlar Uğur Kurban’ın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyor.

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu adına açıklama yapan Denizli Ekmek ve Gül Sözcüsü Seher Zeytun Doğan, “Bu dava bizler için hayatta kalma davasıdır” dedi.

“EŞİT BİR DÜNYA İNŞA EDECEĞİZ”
Kadın katillerinin en ağır cezaları alana, kadınlar eşit yaşam hakkını elde edene kadar durmayacaklarını belirten Doğan, “Yaşam hakkımız için bulunduğumuz her alanda mücadele edeceğiz. Ataerkil sistemi yıkacağız ve yerine her cinsiyetten bireyin eşit haklara sahip olduğu ve ikinci sınıf insan muamelesi görmediği bir dünya inşa edeceğiz” dedi.

“5 KASIM’DA HAFİZE’NİN SESİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Hafize Kurban davasının başında beri takipçisi olduklarını belirten Doğan, “Hep ‘Hafize Kurban İçin Adalet’ cümlesini haykırdık. 5 Kasım’da yine Denizli Adliyesi önünde haykıracağız. Herkesi Hafize’nin ve ailesinin sesi olmaya, yanı başımızda gerçekleşen bir kadın cinayetinde, katilin en ağır cezayı alması için mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu çürümüş sistemi ancak birlikte olursak değiştirebiliriz. Gücümüz birliğimiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı