REKLAMI GEÇ

Kıyı kuşları Denizli’ye kupa kazandırdı

Kıyı kuşları Denizli’ye kupa kazandırdı

Denizlili doğa ve kuş fotoğraf sanatçısı Ümit Özgür, Türkiye’nin en prestijli fotoğraf ödüllerinden birisi olan 7. Sami Güner Kupası’nı Denizli’ye kazandırdı. Özgür, Türkiye genelinde Sami Güner Kupası’nı alan 15. sanatçı ünvanını aldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2013 Perşembe, 13:33

Türkiye genelinde sadece 14 fotoğraf sanatçısının hak kazandığı Sami Güner Kupası, ilk kez Denizli’ye geldi.

Denizlili doğa fotoğrafçısı Ümit Özgür, Sami Güner Kupası’nı 3 yıl üst üste gönderdiği eserlerle tam puan alarak kupayı kazandı. Özgür 10 yıldır kentin farklı bölgelerindeki sulak alanlarda çektiği kıyı kuşu fotoğraflarından 83’üyle bir ayda hazırladığı 6 dakikalık Kıyı Kuşları sunumu ile kupayı kazandı.

Kupayı kazanmak için üç yıl üst üste yarışmaya katılarak jüriden tam not almanın gerektiğini hatırlatan fotoğraf sanatçısı Özgür “FOTOGEN tarafından 2007 yılında başlayan yarışmada bu güne kadar toplam 14 adet kupa sahiplerini bulmuştur. Her yılda katılım giderek artmaktadır. Bu yıl yarışmaya 65 fotoğraf sanatçısı çalışmalarını gönderdi. Yapılan ön elemeden sonra 14 çalışmayı jüri üyeleri izledi. İstanbul- Beyoğlu’ndaki Pera Müzesi’nde bende 6 dakikalık sunumumu yaptım. 2010 yılında Ötücü Kuşlar, 2012 yılında Çulha Kuşu ve son olarak 2013 yılındaki yarışmada ise Kıyı Kuşları adlı 6.şar dakikalık sunumları ile kupayı kazandım. Yarışmada çekilen fotoğraflarla birlikte hazırlanan sunumda topluma mesaj verilmesi de çok önemli. Ben sunumumda kuşların göçleri sırasında sulak alanların korunması ve sulak alanların arttırılması yönünde mesaj verdim” dedi. Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği yönetim kurulu üyesi olan Ümit Özgür, 10 yılda Türkiye’nin değişik bölgelerinde açılan 10 farklı karma sergiye de katılarak, Denizli’nin kuş türlerini oralarda da tanıttığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

zafffeerr   -  Bağlantı 1 Mart 2013, 08:47

tebrikler. çalışmalarınızda başarılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı