REKLAMI GEÇ

Kovalı Kahramana patronundan altın

Kovalı Kahramana patronundan altın

Boşanmak istediği kocası tarafından sokak ortasında defalarca bıçaklanan 30 yaşındaki Ayşe Özdağ’ı plastik kovayı kendine kalkan yaparak ölümden kurtaran tekstil işçisi 38 yaşındaki Mevlüt Tuğan’ı çalıştığı fabrikanın sahibi plaket ve altınla ödüllendirdi. Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesine tepki için siyah giyinen fabrikanın kadın çalışanları da Özdağ’ı hayatını riske ederek kurtaran Tuğan’a teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2015 Pazartesi, 16:36

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA) 
Organize Sanayi Bölgesi’nde Gökhan Tekstil Fabrikası’nda ham depo sorumlusu evli 2 çocuk babası Mevlüt Tuğan geçen 9 Şubat’ta işyerine giderken, boşanmak istediği kocası tarafından defalarca bıçaklanan Ayşe Özdağ’ı plastik kovayı kendine kalkan yaparak kurtardı. Davranışıyla vatandaşlarca kahraman ilan edilen Tuğan, bir süre önce Vali Şükrü Kocatepe tarafından da teşekkür belgesiyle takdir edildi. Tuğan’a bir ödül de patronu Gökhan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökşin’den geldi. Tuğan’a teşekkür plaketi veren Gökşin, Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. 

KADIN ÇALIŞANLAR SİYAHLARA BÜRÜNDÜ
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesine tepki için siyah kıyafetlerle işe gelen kadın çalışanlar da Mevlüt Tuğan’a kahramanca hareketinden dolayı teşekkür etti.

ic
Kadınlara olan duyarlılığın ve saygının artması gerektiğini belirten çalışanlardan İpek Kahveciler, “Özellikle Mevlüt Tuğan arkadaşımıza bir kadını ölümden kurtarması ve gösterdiği kahramanlık nedeniyle teşekkür ediyoruz. Eğitimin ilk olarak aile içinde başlaması gerektiğine inanıyorum. Keşke Mevlüt gibi arkadaşlarımız artsa da kadını olan şiddet sona erse” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı