REKLAMI GEÇ

Kovit-19’un son kurbanı bir doktor: Soner Oğuz ölümü sağlık camiasını yasa boğdu

Kovit-19’un son kurbanı bir doktor: Soner Oğuz ölümü sağlık camiasını yasa boğdu

Çivril’de Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Soner Oğuz bir süre önce koronavirüse yakalandı. İkiz babası genç doktor bugün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Oğuz’un 5 gün önce yaşadıklarını anlattığı paylaşımı yürekleri yaktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2020 Salı, 10:08

Çivril’in Çıtak Mahallesinde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Soner Oğuz 10 gün önce koronavirüs belirtileri vermesi üzerine test verdi ve pozitif çıktı. Çivril Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen Dr. Oğuz’un durumu ağırlaşınca entübe halde Denizli’ye sevk edildi.

Ancak acı haber bu sabah geldi. İki çocuk babası Oğuz, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Oğuz’un ölümü meslektaşlarını ve ailesini yasa boğdu.

SON PAYLAŞIMI: SİZİ SEVİYORUZ, SİZ DE BİZİ SEVİN
Genç doktor, hastanede tedavisi yapılırken, 17 Aralık günü yaptığı “Biraz daha geciksem sağlık şehidi mi olacaktım bilmiyorum” paylaşımı yürekleri dağladı. Oğuz bu paylaşımdan 5 gün sonra hayatını kaybetti.

Paylaşımında yaşadıklarını anlatan Oğuz, “Pazar akşamı hafif üşüme titreme belirtileriyle başlayan hastalığım salı akşamı dayanılmaz hale geldi…3 gece sabahı sabah ettim. Çarşamba günü PCR yaptırdım akşamında COBİD(+) olduğu haberi geldi. Son nefes dedikleri olsa gerek neredeyse son nefesim kalmıştı..112 ile acile gittim. Soluk herhalde 30 dakika daha geciksem ben de sağlık şehidimi olacaktım bilmiyorum…Halen yaşıyorum .Ama bu sene neredeyse sorduklarımın yarısından fazlası bu hastalığı geçiren sağlık çalışanları ne şartlar altında olursa olsun sağlığınız için çalışıyoruz herkes bilsin. Sizi seviyoruz ama siz de bizi sevin ve bize yardımcı olun lütfen…2-3 gün aranızda olamayacağım biraz dinlenmek istiyorum ama en kısa sürede aranıza katılacağım…Beni arayan mesaj çeken herkese teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım. Sağlık önce sağlık lütfen dikkat edin.”

TABİP ODASI BAŞKANI ERBAY: ÖNLEMLER YETERSİZ
Denizli Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay genç doktorun ölümüyle sarsıldıklarını belirtti. Erbay: “Her gün birbirinden değerli insanları kaybediyoruz, meslektaşlarımızı kaybediyoruz. Alınan önlemler yeterli değil, ölümlere zemin hazırlıyor. Çok üzgünüz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı