REKLAMI GEÇ

Kursla öğrendiği ‘Kağıt Rölyef’ sanatını ilerletti, ev ekonomisine katkı sağladı

Kursla öğrendiği ‘Kağıt Rölyef’ sanatını ilerletti, ev ekonomisine katkı sağladı

Denizlili 47 yaşındaki ev hanımı Ayten Kalfa, merakla başladığı kağıt rölyef (kabartma) kursunda öğrendiklerini, kendini geliştirerek ilerletti. Kalfa’nın hobi olarak başladığı ‘kağıt rölyef’ eserleri şimdi 1.500 liraya kadar alıcı buluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2020 Perşembe, 08:00

Yenişehir Mahallesi’nde yaşayan 47 yaşındaki Ayten Kalfa’nın hayatı (47),  katıldığı bir kurs ile değişti. Evli ve iki çocuk annesi olan Kalfa, 6 yıl önce katıldığı el işi kurslarında öğrendiği çeşitli örgüler ve bez bebek tasarımlarını satarak para kazanmaya başladı. İki yıl önce ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri’nin (DENMEK) el sanatları kursuna kayıt olan Kalfa burada 2 boyutlu bir baskıdan 3 boyutlu bir görüntü oluşturma sanatı ‘kağıt rölyef’i (kabartma) öğrendi.

STRESİ AZALTIYOR, EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Denizli Haber’in sorularını yanıtlayan Ayten Kalfa, kurslara düzenli katılarak çalışmalarını yaptığını ve kağıt rölyefle hem stres atıp hem de para kazandığını belirtti. Kızı Balıkesir’de bilgisayar programcılığı bölümü, oğlu ise Gümüşhane’de grafik tasarım bölümlerinde okuyan Kalfa, eserlerinden elde ettiği paralarla ev ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Kalfa, “Bu işe yaklaşık 6 yıl önce başladım. Önceleri örgü ve bez bebek tasarımı gibi çeşitli el işleri yapıp satıyordum son iki yıldır bunların yanına kağıt rölyefi de ekledim. El sanatlarını çok seviyorum, evde boş oturmaktansa burada hem eğleniyorum hem de ev para kazanıyorum” dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ TABLOLAR BOYUT KAZANIYOR

Kendisine sipariş üzerine gelen dünyaca ünlü ‘kaplumbağa terbiyecisi’, ‘silah tüccarı’ gibi tabloları ile Türkiye’nin bazı tarihi yapılarını kabartma ile kağıda döken Kalfa, “Satış merkezlerinde tablolarımızın yanı sıra isteyene kendi istedikleri resimleri de rölyefe dönüştürüyoruz. Emeğin karşılığı bir bedel ile eserleri teslim ediyoruz” diye konuştu.

ESERLERİN FİYATI 1.500 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Kalfa, yaptığı tabloları DENMEK’in satış merkezlerinde satışa sunuyor. Kağıtların tek tek kesilip bir estetik kaygı ile tekrar yapıştırılmasıyla oluşturulan bir eser 2 ay zaman alabiliyor. Kalfa’nın eserleri 250 TL ile 1.500 TL arasında değişen fiyatlara satıyor.

RÖLYEF NEDİR?

Fransızca kökenli Rölyef kelimesi kabartma anlamına gelse de, sanatta; sanatçının kağıt, taş ve metal gibi malzemeler kullanarak yaptığı yükseltme ya da çökertmeyi anlatmak için kullanılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı