REKLAMI GEÇ

Musa Kazım Manasır hayatını kaybetti

Musa Kazım Manasır hayatını kaybetti

Denizli iş dünyasının önemli ismi, eğitimin hamisi, hayırsever kimliği ile tanınan Musa Kazım Manasır (91) PAÜ’de tedavi altındayken hayatını kaybetti. Bir süredir yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi altında tutulduğu sırada koronavirüse de yakalanan Musa Kazım Manasır, gece saat 01.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2021 Salı, 11:15

Denizli’nin yakından tanıdığı Musa Kazım Manasır 91 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarla boğuşan Musa Kazım Manasır, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyordu.

Böbrekleri iflas etme aşamasına gelen, kalbi kapasitenin çok altında çalışan Musa Kasım Manasır hayata tutunmaya çalışırken tedavi altındayken koronavirüse yakalandı. Testi pozitif çıkan eşi Suna Manasır evde karantinaya alınırken, Musa Kazım Manasır’ın da durumu ağırlaştı ve bir hafta önce yoğun bakıma alındı.

GECE SAATLERİNDE ACI HABER GELDİ

PAÜ’de yoğun bakımda yaklaşık bir hafta tedavi altında tutulan Musa Kazım Manasır’dan gece saat 01.30 sıralarında acı haber geldi, yaşama veda etti. İstanbul’da bulunan yeğenlerinin gelmek istemesi üzerine bugün planlanan defin yarına alındı. Musa Kazım Manasır, yarın pandemi koşullarında tören düzenlenmeden Asri Mezarlık’taki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

HAYIRSEVER KİMLİĞİ İLE TANINIYORDU

1930 yılında dünyaya gelen Musa Kazım Manasır, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra hayırsever kimliği ile de tanınıyordu. Otomotiv sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren Musa Kazım Manasır, kazancının büyük bölümünü eğitime ve yardımlara ayırdı.

Kendisi ve eşi Suna Manasır adına okul yaptıran Musa Kazım Manasır, Pamukkale Üniversitesi’ne de önemli katkılar sağladı.

Denizli sosyal yaşamında da etkin rol oynayan Musa Kazım Manasır, birçok yardım derneğinde aktif olarak yer aldı.

METİN SAYDAL: DENİZLİ İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP

Musa Kazım Manasır’ın en yakın dostlarından biri olan Metin Saydal, kent için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Musa Kazım Manarıs’ın yaşamını bu kente adadığını ifade eden Metin Saydal, “Kaybımız çok büyük. Çok önemli bir iş insanını, büyük bir hayırseveri ve çok özel bir dostu kaybetmenin hüznü içindeyiz. Keşke son dönemde koronavirüse yakalanmasaydı da bu kent ona son görevini yapabilseydi” dedi.

Yorumlar

OSMAN UĞUR   -  Bağlantı 8 Eylül 2021, 00:04

denizlimizin hayırsever iş insanı musa kazım amcamıza rahmet ailesine sabırlar dilerim.

Yorumcu   -  Bağlantı 7 Eylül 2021, 17:29

Allah gani gani rahmet eylesin çok hayırsever bir insandı eğitime çok büyük katkıları olmuştur. Böyle güzel insanları kaybetmek çok acı.

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 7 Eylül 2021, 13:05

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalan yakınlarına sabır diliyorum Denizli büyük bir hayırsever işadamına kaybetti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı