REKLAMI GEÇ

Organlarıyla 6 cana hayat verdiler

Organlarıyla 6 cana hayat verdiler

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden iki kişi, organlarıyla 6 kişiye can oldu. 66 ve 85 yaşında hayatını kaybeden iki kişinin karaciğerleri ile böbrekleri 6 ayrı hastaya nakledildi. İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, organ bağışında bulunan ailelere teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2019 Perşembe, 13:40

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’nde aynı günde hayatını kaybeden iki kişinin organları 6 ayrı kişi için kurtuluş oldu. Beynindeki damarların tıkanması sonucu bilinç kaybı yaşayan ve yoğun bakımdaki 4 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 66 yaşındaki Ayni Sarı ile birlikte beyin kanaması sonucu 6 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 85 yaşındaki bir başka hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Hayatını kaybeden 66 yaşındaki Ayni Sarı ile adı belirtilmeyen 85 yaşında hayatını kaybeden bir başka kadının karaciğerleri ile böbrekleri İzmir’den gelen ekipler tarafından alındı. Organlar, Ege Üniversitesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 6 ayrı hastaya nakledildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlığı dileyerek; “Ülkemizde organ nakline ihtiyaç duyan hasta sayısına her geçen gün yenileri eklenmektedir. Öte yandan organ bağışçısı oranı maalesef henüz yeterli seviyelerde değildir. Toplumsal bir sorun olan bu durum yine toplumumuzun duyarlılığıyla, organ bağışında bulunmasıyla çözülecektir. Bu doğrultuda Servergazi Devlet Hastanesi’nde aynı günde iki organ bağışı gerçekleşti. Hayatını kaybedenlerden alınan 2 karaciğer ve 4 böbrek organ bekleyen ailelere gönderildi. Organ bağışında bulunan ailelere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

hakan bobur   -  Bağlantı 3 Ocak 2019, 13:53

allah rahmet eylesin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı