REKLAMI GEÇ

Pamukkale Şarapları’nın Kurucusu Fevzi Tokat Güney’de toprağa verildi

Pamukkale Şarapları’nın Kurucusu Fevzi Tokat Güney’de toprağa verildi

Bir süredir tedavi gördüğü PAÜ Tıp Fakültesi Hasatenesi’nde yaşamını yitiren Pamukkale Şarapları’nın kurucusu, New Holland Türk Traktör Denizli Bayisi Fevzi Tokat’ın cenazesi bugün Güney Çarşı Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2014 Pazar, 15:46

Türkiye’nin şarapçılık sektöründeki devlerden biri olan Pamukkale Şarapçılık’ın kurucusu Fevzi Tokat yaşamını yitirdi. Bir süre önce kalp yetmezliği ve yaşlılığa bağlı nedenlerden ötürü PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Tokat’ın dün sabah saatlerinde yaşam fonksiyonlarının durduğu bildirildi.

Bugün memleketi Güney’de öğle namazına müteakip kılınan Cenaze namazına, Denizli’den çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı. Ayrıca, CHP İl yönetimi ile Eski Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Eski Belediye Başkanı Ali Marım, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan’da , Fevzi Tokat’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Tokat, 1962’de Pamukkale Şarapçılık şirketini kurmuş, 1972’de kardeşi Yasin Tokat’ı yanına almış ve bu alanda yetiştirmişti. New Holland Türk Traktör Denizli Bölge Bayiliği de bulunan Fevzi Tokat,88 yaşında idi.

Yorumlar

Şerif KUTLUDAĞ   -  Bağlantı 2 Haziran 2014, 10:38

FEVZİ TOKAT
Güney’imizin önemli bir değeriydi..
İş adamlığı yanındaki insanî değerlerdeki temsiliyle de muhataplarının ruhunda iz bırakan bir kimliğe ve kişiliğe sahipti… Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine, sevdiklerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı