REKLAMI GEÇ

Plastik kovayla kadın cinayetini önledi

Plastik kovayla kadın cinayetini önledi

Pamukkale’nin Pelitlibağ Mahallesi’nde, kendisinden boşanmak isteyen karısı 30 yaşındaki Ayşe Ö.’yü sokak ortasında defalarca bıçaklayan Davut Ö. tutuklanırken; Türkiye, kadını  ölümden kurtaran kahramanı konuşuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2015 Salı, 09:26

Türkiye’de her gün yaşanan kadına şiddet, koca dehşeti gibi olaylardan birisi de Pelitlibağ Mahallesi’nde meydana geldi. Davut Ö., kendisinden boşanmak isteyen eşi Ayşe Ö.’yü herkesin  gözü önünde defalarca bıçakladı. Birçok kişi izlemekle yetinirken, olayın meydana geldiği sokaktaki bir binadan atılan plastik kovayı alan Mevlüt Tuğan, Ayşe Ö.’yü saldırganın elinden aldı.

denizli-turkiye-onu-konusuyor-ic

TUĞAN: İNSANLAR İZLİYORDU
Olay sırasında eline geçirdiği kovayla yaptığı müdahale ile Davut Ö.’nün olay yerinden uzaklaşmasını sağlayarak, Ayşe Özdağ’ın daha fazla yaralanmasını engelleyen evli ve iki çocuk babası 38 yaşındaki Mevlüt Tuğan, olayı görenlerin sessiz ve tepkisiz bir şekilde izlemesine üzüldüğünü söyledi.

Gökhan Tekstil’de depo sorumlusu olarak çalıştığını belirten Mevlüt Tuğan, “Amacım kahramanlık değil, kadını kurtarmaktı” diyerek, şöyle konuştu:

“Sabah işime gitmek için beklerken birden çığlıkları duydum. Hemen koştum. Adamı kadının üzerinde gördüm. Boğazından bıçaklıyordu. Herkes korkuyordu. Kimse müdahale edemedi. Kadın yardım istiyordu. Ben de insanlar neden yardım etmiyor diye bakıyordum. Kadın yerde yatıyordu. Dayanamadım elime aldığım kovayla mücadele etmeye çalıştım. Amacım kanlar içindeki kadını kurtarmaya çalışmaktı. Toplum olarak bu olayların önüne geçmeliyiz. İnsanlar izliyor, buna çok üzüldüm. Bu hale nasıl geldik. İzlemek istemedim. İzlenecek bir görüntü değildi. Bir an önce kurtarılması gerekiyordu. Kanaması devam ediyordu. Kadınların bu konuda mağdur olduklarını biliyorum. Adamın psikolojik bunalım geçirdiğinin farkındaydım. Sonuçta bir insanın canı ortada. Kahramanlık olarak düşünmüyorum. Amacım kadını kurtarmaktı. Bıçağı savurdu ama önemli olan kadının hayatıydı. İlk yaptığım kadının elinden tutup arkama çekmek oldu.”

TUTUKLANDI
Kendisinden boşanmak istediği gerekçesiyle eşini bıçakladığı iddia edilen Davut Ö. ise, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

 

 

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 10 Şubat 2015, 13:59

Böylesine bir insanlık örneği sergilediği için Mevlüt Tuğan arkadaşıma teşekkür ederim.Gerçekten helal olsun…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı