REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, ölümüyle de öğrencilerine ışık oldu

Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, ölümüyle de öğrencilerine ışık oldu

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen ve bedenini kadavra olarak öğrencilerine bağışlayan PAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu için PAÜ’de tören düzenlendi. Oğuzhanoğlu’nu son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı, öğrencileri tarafından omuzlanan naaşı Anatomi Laboratuvarı’na götürüldü.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2018 Pazartesi, 11:42

Yakalandığı mide kanseri hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden PAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu için uzun yıllar görev yaptığı Pamukkale Üniversitesi’nde tören düzenlendi.

Morfoloji Binası’nda düzenlenen törene Prof. Dr. Oğuzhanoğlu’nun eşi Nalan Oğuzhanoğlu, öğrencileri, okul arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Hastane morgundan öğrencileri tarafından alınan Oğuzhanoğlu’nun naaşı tören alanına getirildi.

Törende konuşan Oğuzhanoğlu’nun psikiyatrist eşi Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu, “Benim sözlerim sevdaya dahil. Sevgilim, her geçen gün seni düşünüyorum, en son dinlediğimiz şarkıyı, en son attığımız kahkahayı, biz ayrılmadık bu yüzden. Çünkü kalbimdesin, gittiğim her yerdesin. Ruhun öğrencilerin belleğinde, sen onlarlasın. Senin engin bilgeliğinde çok şey öğrendiler, müzik, sanat ve tarihle süslediler bilimi. Sevgilim, hayat kısa, kuşlar uçuyor. Her şey için teşekkür ediyorum sana. Çünkü ayrılanlar hala sevgili, çünkü ayrılık da sevdaya dahil” diyerek eşine veda etti.

PAÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Adıgüzel konuşma yapmakta zorlandı.

Prof. Dr. Adıgüzel, “Biz onunla çok şey paylaştık, son dönemlerde aslında kendisi de bir öğretmendi, sosyoloji okuyordu. En son bu kitabı okuyormuş, altını çizmiş, arasında kalem var. Gözlüğü de kitabın arasındaymış. En değerli mirası bize bıraktın. Atilla abim bedenini kadavra olarak bağışladı, en ağır işi bize bıraktı. Ona bu şekilde veda edeceğiz. O böyle istediyse bir bildiği vardır. Işıklar içinde uyu abim” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencileri, Oğuzhanoğlu’nun naaşını omuzlayarak Anatomi Araştırma Laboratuar’ına götürdü.

Tören, Oğuzhanoğlu’nun eşi Nalan Oğuzhanoğlu’nun taziyeleri kabul etmesinin ardından son buldu.

ÖLÜMÜYLE DE IŞIK OLDU
Yaklaşık 25 yıldır Pamukkale Üniversitesi’nde hizmet veren, kendini bilime ve öğrencilerine adayan Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, ölümünün ardından da ışık olmaya devam etti.

Yapılmayanı yapan ve bedenini kadavra olarak öğrencilerine bağışlayan Prof. Dr. Oğuzhanoğlu, ölümünün ardından da öğretmeye devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı