REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Herken: TR’de üniversite yok, benzeyen var. Onları da yakıp yıkılıp olsun bitsin

Prof. Dr. Herken: TR’de üniversite yok, benzeyen var. Onları da yakıp yıkılıp olsun bitsin

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hasan Herken, son günlerde mescit konusuyla gündeme gelen ODTÜ tartışmasına attığı tweetler ile katıldı. Prof. Dr. Herken, “TR’de zaten üniversite yok, yüksekokul var. Bazı üniversitelerin bazı bölümleri üniversiteye benziyor. Onları da yakıp yıkalım, olsun bitsin” ve “ODTÜ’yü kapatalım, arsasını başka şey yapalım diyenler, Bağdat’ı yağmalayan, medreseleri ve kütüphaneleri yakan Moğollara kızmasın” paylaşımlarını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2015 Salı, 10:20

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın eski Türk devletlerinin askeri kıyafetleri ile karşılama törenine katılmasını espirili dille eleştirip, “Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?” tweetini atan Prof. Dr. Hasan Herken, bu kez “mescit” ve “namaz” tartışmalarıyla gündeme gelen ODTÜ tartışmasına katıldı.

Attığı tweetler ile AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın “Cizre’ye nasıl girildi, Silopi’ye nasıl girildi, ODTÜ’ye de öyle girilir” açıklamasına atıfta bulunan Prof. Dr. Herken, “TR’de zaten üniversite yok, yüksekokul var. Bazı üniversitelerin bazı bölümleri üniversiteye benziyor. Onları da yakıp yıkalım, olsun bitsin” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Herken, bir başka tweetinde ise, “ODTÜ’yü kapatalım, arsasını başka şey yapalım diyenler, Bağdat’ı yağmalayan, medreseleri ve kütüphaneleri yakan Moğollara kızmasın” diye yazdı. İşte Prof. Dr. Herken’in o paylaşımları:

denizli-pau-ogretim-uyesi-hasan-herken-odtu-icdenizli-pau-ogretim-uyesi-hasan-herken-odtu-1

 

Yorumlar

kul tigin   -  Bağlantı 29 Aralık 2015, 12:54

“Moğollar” derken? 🙂 Bunu yazan bir profesör

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı