REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Herken’den Şengör’e ‘alanın dışında görüş verme’ tavsiyesi

Prof. Dr. Herken’den Şengör’e ‘alanın dışında görüş verme’ tavsiyesi

Sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığından istifa etmek zorunda kalan Prof. Dr. Hasan Herken, bu kez “dışkı yedirme işkence değil” sözleriyle şimşekleri çeken psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör’e “özür dilerken bile hakaret etmiş” sözleriyle yüklendi ve alanı dışında görüş açıklamamasını önerdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2015 Salı, 11:16

Sosyal medyayı yoğun kullanması ve attığı tweetler ile dikkati çeken PAÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hasan Herken, bu kez kendi hesabı üzerinden “dışkı yedirmenin işkence olmadığını” savunan jeoloji profesörü Celal Şengör’e seslendi.

Prof. Dr. Herken, attığı tweette “Kenan Evren’in yaptığı her şeyi istisnasız onaylıyorum, insanlara dışkı yedirmek işkence değil” sözleriyle tepkilerin hedefi olan Prof. Dr. Şengör’e “Bir ruh sağlığı çalışanı olarak Şengör’ün alanı dışında görüş vermeyi bırakmasını tavsiye ederim” diye yazdı.

denizli-diski-polemigi-herken-sengor-1

Prof. Dr. Hasan Herken, attığı ikinci tweette ise, Prof. Dr. Şengör’ün özür dilerken bile “işkence çekenlerin travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için söyledim” diyerek, işkence mağdurlarına hakareti sürdürdüğünü ifade etti.

denizli-diski-polemigi-herken-sengor-2

ATTIĞI TWEET DEKANLIKTAN ETMİŞTİ
Prof. Dr. Hasan Herken, attığı bir tweette, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın eski Türk devletlerinin askeri kıyafetleri ile karşılama törenine katılmasını espirili dille eleştirmiş, “Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?” diye sormuştu.

Bu tweete farklı kullanıcılar, “Duşakabinoğulları” şeklinde yanıt verince, AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları’nın hedefi olmuş, Delikliçınar Meydanı’ndaki protestonun ardından PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığından istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı