REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu hayatını kaybetti

Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu hayatını kaybetti

Pamukkale Üniversitesi’nin sevilen hocalarından olan ve 2015 yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu hayatını kaybetti. Hancıoğlu’nun ölümü PAÜ Ailesi’ni yasa boğdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2020 Salı, 10:15

PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapan Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu, bir süre önce rahatsızlandı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Prof. Dr. Hancıoğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ölümüyle PAÜ camiasını ve ailesini yasa boğan Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu, bugün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

PROF. DR. TAHSİN HANCIOĞLU KİMDİR?
1948’de KERKÜK’te dünyaya gelen Tahsin Hancıoğlu, 1967-1971 arasında Bağdat Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. 1971-1975 arasında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gören Hancıoğlu, Mezuniyet sonrasında yeniden Kerkük’e döndü. 1980’de doktora için yeniden Türkiye’ye gelen Hancıoğlu, Gazi Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. 1994 ‘te PAÜ Eğitim Fakültesinde Resim-İş Ana Bilim Dalı kuruculuğunu yapan Hancıoğlu, kuruculuğunu yaptığı bölümde başkanlık yürüttü. Hancıoğlu, 2015 yılında profesör olarak emekliye ayrıldı.

Yorumlar

onur ekinci   -  Bağlantı 4 Ağustos 2020, 14:58

denizli çok büyük bir bilgini ve sanatçıyı kaybetti. onun öğrencileri ondan çok şey öğrendi. hayat hikayesi olsun, verdiği bilgiler olsun – herşey çok değerliydi. Allah rahmet eylesin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı