REKLAMI GEÇ

Rapordaki hata perişan etti

Rapordaki hata perişan etti

Kemik iliği kanseri teşhisi konulan ve 2 yıl önce yüzde 67 iş göremez raporu alarak malulen emekli olan Ramazan Tuna’nın maaşı, raporundaki bir hata nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) tarafından kesildi. Tuna, “Devlet beni ölüme terk etti. Kuru ekmeğe muhtaç oldum” diyerek yaşadıklarına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2015 Cumartesi, 11:53

Ferah IŞIK-Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Aslen Afyonkarahisarlı olan evli ve 2 çocuk babası Ramazan Tuna, 25 yıl İstanbul’da taksi şoförlüğü ve tekstil fabrikasında işçilik yaptı. Tuna’ya 2013 yılında kemik iliği kanseri teşhisi kondu. Tedavisi sırasında omuriliğindeki L-4 ve L-5 kemikleri kırıldı. Geçen yıl kök hücre nakli oldu. Eşinden ayrılan ve yakınları olduğu için Denizli’ye taşınan Tuna, emekli olmak için SGK’ya başvurdu. Toplam 1275 gün SGK prim gün sayısı olan Tuna’ya emekli olabilmesi için askerlik borçlanması yapması gerektiği söylendi. 6 bin TL yatırarak askerlik borçlanmasını ödediğini anlatan Ramazan Tuna, 1800 gün üzerinden yüzde 67 iş göremez raporuyla malulen emekliye ayrıldığını belirtti.

Geçen Eylül ayına kadar maaş alan Ramazan Tuna, “SGK, aylık 670 TL olan maaşımı bir anda kesti. Gerekçe olarak da; Denizli Devlet Hastanesi’nin verdiği ‘İş göremez’ raporunun yüzde 60’ın altında olduğunu gösterip, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında aldığım toplam 2 bin 32 TL maaşı geri istediler. Çünkü malülen emekliliği hak edecek engelde değilmişim. Denizli Devlet Hastanesi’ne bir kez daha başvurdum ve heyete girdim. Rapordaki hatayı düzelterek, yüzde 67 iş göremez raporunu bir kez daha verdiler. Raporu Denizli SGK İl Müdürlüğü’ne götürdüm, ‘İstanbul Kadıköy Şubesi’nden emekli olmuşsun, sorununu onlar çözsün’ yanıtını verdiler. Evden çıkamıyorum. İstanbul’a nasıl giderim? Ekim ayında emekli maaşı da alamadım. Sevindik Mahalllesi’nde 270 TL ev kirası ödüyorum. Ev kiramı ödeyemez hale geldim. Kuru ekmeğe muhtacım. Devlet beni adeta ölüme terk etti. Yetkililer sesimi duyup, sorunumu çözsün” dedi.

denizli-hatali-rapor-yuzunden-emekli-emekli-maasindan-oldu-ic

KOMŞULARI YARDIM EDİYOR
Eşi ile boşanma davasının sürdüğünü kaydeden Ramazan Tuna, “Eşim İstanbul’daki bir firmada çaycılık yapıyor. Onun SGK’sından bakılıyorum ve ilaçlarımı alıyorum. Boşanınca ne yapacağım? Kullandığım ilaçlar çok pahalı. Ben, İstanbul’da yaşayamadığım için Denizli’ye geldim. Tek odalı evde yaşıyorum. Benim dengeli beslenmem lazım ama devlet maaşımı kesti, komşularımın yardımıyla karnımı zor doyuruyorum. Omuriliğimden acilen ameliyat olmam lazım. Doktorlar ameliyat masasında kalma ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler. Korkuyorum ve ameliyat olmak için hala karar veremedim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı