REKLAMI GEÇ

Sadaka kumbarasındaki parayı PASVAK’a bağışladı

Sadaka kumbarasındaki parayı PASVAK’a bağışladı

Uzun süredir yoksulların sofralarına sıcak yemek taşıyan PASVAK, bu süreçte duygulandıran bağışlar alıyor. Bunlardan biri de, adının açıklanmasını istemeyen ailenin sadaka kumbarasında biriken 92 lirayı bağışlaması oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2020 Çarşamba, 12:39

“Damlaya damlaya göl olur” atasözünün Denizli’de somut örneğini oluşturan Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (Pasvak) 16 yıldır yoksulların sofralarına sıcak yemek götürmeyi sürdürüyor.

Yardım alan ve yardım eden sayılarının her geçen gün arttığı süreçte hızla büyüyen PASVAK’a yapılan son yardım duygulandırdı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir aile, sadaka kumbarasında biriken 92 lirayı YASVAK’a teslim etti.

Bu yardım karşısında oldukça duygulandıklarını belirten PASVAK yönetimi, zor günlerde, çok zor şartlar altında çalışan personeli motive ettiğini söyledi.

Yardım ve çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapan PASVAK yönetimi, yardım anlayışının özünde fedakarlık olduğuna dikkat çekti.

PASVAK yönetimi, “Fedakarlık ve sevgi paylaşıldıkça güzeldir. PASVAK için yapılan yardımın miktarı, tutarı ya da nasıl yapıldığından daha çok maneviyatı önemli olmuştur. Her yaştan bağışçı ve destekçimiz bulunmaktadır. İlköğretim çağındaki harçlıklarını biriktiren çocuklarımız, kumbarasıyla gelen gençlerimiz, ‘bir elin nesi var, iki elin sesi var’ diyerek 1 TL‘ler ile bağış toplayan liseli öğrencilerimiz, bir paket tuz ile gelen teyzelerimiz, cebinden çıkardığı parayı utanarak ‘küçücük bir bağış yapacaktım’ diyen amcalarımız, dükkanlarında sadaka kutusunda biriken parayı getiren esnafımız, size maddi yardım yapamayız ama mutfakta yardım ederiz diyen kadınlarımız, yüzümüzde sıcacık tebessüme neden olan Denizlimizin koca yürekli hayırseverleri iyi ki varsınız. Her çok, azdan olur. Sizlerin destekleri ile bir aş otosunun kıvılcımı ile başladığımız hizmetimize, neredeyse tamamlanan ikinci aşevinde hizmet verecek duruma geldik. Bu vesile ile aşevine destek olan, olamayan tüm Denizli halkına teşekkür ederiz. Bağbaşı’ndaki binamızda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Evde kalın, virüs bulaşmasın, iyilik bulaşsın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı