REKLAMI GEÇ

Savaştığı tümörleri dokudu

Savaştığı tümörleri dokudu

PAÜ Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, bir yıldır kanser ile mücadele ediyor. Mücadelesi sadece kendi sağlığına kavuşabilmek adına değil… Toplumda bu hastalık hakkında farkındalık oluşturabilmek için ilginç bir sergi açtı. Okca, kanser tümörü hücrelerinin, mikroskop altındaki görünümlerinden esinlerek, yürüttüğü sanat çalışmalarını sergiledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2014 Çarşamba, 11:28

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeni ile anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için kendisi de bir onkoloji hastası olan Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca tarafından hazırlanan “Renkler ve Umutlar” isimli sergi yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışına Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Erdur, Doç. Dr. Yılmaz Kıroğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Raşit Urhan, Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Yaren, Doç. Dr.Gamze Gököz Doğu, çok sayıda hekim-hemşire-öğrenci, hasta ve hasta yakınları katıldı.

Sergi açılışında konuşan Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Yaren Kanser Haftası’nı ilk kez böyle sanat dolu bir sergi ile kutlamaya başladıklarını, amaçlarının toplumu kanser konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, hem hastası hem de çalışma arkadaşı olan Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’ya kanserle mücadelesi ve açtığı sergi için teşekkürlerini sunarak teşekkür belgesi takdim etti.

ic

Mart 2013 yılında tanıştığı kanser ile mücadelesi halen devam eden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, kendisi gibi bu hastalık ile mücadele edenlere örnek olarak pes edilmemesi gerektiğinin ve erken teşhisin hayat kurtardığı mesajını eserleri ile verdi.

Hastalığının tedavi sürecinde çeşitli tümörlerin mikroskop altındaki görüntülerinden esinlenerek ürettiği eserler oldukça ilgi çekici ve anlamlı bulundu. Sergide tümör hücresinden yola çıkılarak oluşturulmuş 23 adet eser ve geleneksel dokumalar arasında önemli bir yeri olan tülü dokuma örneklerinden esinlenerek üretilmiş 16 adet çalışma yer alıyor. Renkler ve Umutlar isimli sergi 4 Nisan Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorumlar

Cengiz Akseki   -  Bağlantı 2 Nisan 2014, 16:40

Ayşegül hanım, öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bu çalışmayla hastalığa dikkat çekmek ve hastalara umut vermekte örnek oldunuz. Umarım çok kişiye ulaşır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı