REKLAMI GEÇ

Şirvan için kampanya

Şirvan için kampanya

Parasız kaldığı için, felçli kızı minik Şirvan’ın eşyalarını satan anne için Valilik kampanya başlattı.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2008 Perşembe, 01:00

Denizli’de sokakta oyun oynarken, siyah renkli bir Mercedes otomobili kullanan magandanın çarpmasıyla, boyundan aşağısı felç olan 9 yaşındaki Şirvan Duran’ın dramı bitmek bilmiyor. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında tutulan Şirvan’ın annesi Funda Bilge, minik yavrusunun isteğini karşılayamayınca hem eşyalarını sattı, hem de Almanya’da tedavi göreceği 300-400 bin YTL parayı toplamak için Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in yanına giderek yardım istedi. Vali Erkmen, Şirvan Duran için Ziraat Bankası’ndan 51329387 – 5001 No’lu hesap açtırıp kampanya başlattı. Kampanyanın 3 ay süreceği öğrenildi.

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden çocuğunun evde bakımı için 430 YTL maaş bağlanan Funda Bilge, Seda Sayan’ın programından 500 YTL ve bir laptop, yapılan kampanyalardan 4 bin 300 YTL topladı. Ancak Türkiye’yi ayağa kaldıran Şirvan için bütün duyarlılık 5 bin YTL’yi bulmadı. Çocuğu felçli olduğu için çalışamayan Funda Bilge, annesi Sultan ve babası Yaşar Bilge’den bırakın yardım almayı, onlara da bakmak zorunda olduğunu söylüyor. 45 bin YTL’ye yakın borcu olduğunu söyleyen Funda Bilge, minik yavrusu Şirvan’ın etek, takım, kazak istediğini ve bunu karşılayamadığı için oğlu Yaşar ve kızı Şirvan’ın genç odasını 700 YTL karşılığında satmak zorunda kaldı.

Programlarda başlatılan kampanyalardan bir sonuç çıkmadığını, ailesinin kendisine yardımcı olamadığını ve Türkiye’nin duyarlılığının 5 bin YTL’den öte geçmediğini söyleyen Funda Bilge, “Kızımın tedavisi sürüyor. Ancak benim de Almanya’da 300–400 milyar tutarında tedavi masrafı olacak. Bunun için de 1.5 ayım kaldı. Parayı bulamazsak ne olacağını bilmiyorum. 3 gün önce Vali Bey ile görüştüm ve durumu anlattım. Kendisi elinden geleni yapacağını söyledi. Kızım için kampanya başlattı. Ben sadece kızımın sağlığına kavuşmasını isteyen mağdur biriyim. Buna herkesin inanmasını istiyorum. Beni magazin programlarına katılmak için yaptığımı sanıyorlar. Elimizde harçlığımız bile kalmadı” dedi.

Funda Bilge, “Herkes bizi bir kere televizyonda görünce milyonların içinde yüzdüğümüzü sanıyor. Çocuğun istekleri oluyor yok diyemiyorum. Hasta insan yoktan anlamaz. Hastaneden çıkınca 5 kuruşsuz eve geldik. Durumumuz yok. Çevremdekilere bu eşyaları satmak zorunda olduğumu söyledim. Kendisi çok üzülüyor. Almanya’da Şirvan’ın lehen kemiğinden alınacak kök hücresi için hastane 400 bin YTL’ye yakın para istiyor. Bu parayı bulamazsak hayatı yatağa mahkum bir şekilde geçecek. Yüreği yanan bir anneyim. Çocuğum da umutlu. Bir kere umut verdiler. her şeyin bitmesini istemiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı