REKLAMI GEÇ

Siz de Koruyucu Aile olun!

Siz de Koruyucu Aile olun!

Denizli Koruyucu Aile Derneği ve Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen “Korkmuyorum Karanlıktan Eskisi Gibi” projesinde ilk etap tamamlandı. Proje kapsamındaki çocuklar Koruyucu Aile uygulamasına dikkat çekmek amacıyla açacakları sergi için önce fotoğraf eğitimi aldılar, ardından da Denizli ve İstanbul’da çekimler yaptılar.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2014 Cuma, 14:28

Her çocuğun mutlaka sevgi dolu bir ailede büyümesi gerektiğine dikkat çekme amacı taşıyan proje, koruyucu aile modeli hakkında ulusal çapta bir farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerini kapsıyor.

Proje kapsamında kurulan çocuk fotoğraf atölyesinde, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanabilen 7 – 17 yaşları arasında yaklaşık 20 çocuk yer alıyor. Atölye çalışmalarında öncelikle fotoğrafçılık eğitimleri alan çocuklar, ilk fotoğraf gezisini Denizli’nin dokumalarıyla ve kendine has mimari dokusuyla ünlü ilçesi Buldan’a gerçekleştirdi. Eski Hükümet Konağı’nı, Eski Buldan evlerini ve Süleymanlı Yaylası’nı da fotoğraflayan minik sanatçılar, Tripolis Antik Kentini de ziyaret ettiler.

Minik sanatçıların, fotoğraf gezilerine Denizli’nin doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Çivril’le devam etti. Birbirinden güzel ve bir o kadar da etkileyici kareler yakalayan çocuklar, yereldeki son gezilerini Pamukkale (Hierapolis) ve Laodikeia’da gerçekleştirdi.

Denizli gezilerini tamamlayan minik sanatçılar, 5-6 Nisan da İstanbul’daydı. İstanbul tarihinin önemli mihenk taşlarından biri olan Ayasofya’yı ziyaret edip, sonrasında Sultanahmet Camii’ni de fotoğraflayarak, Eminönü balıkçılarından balık ekmeğin tadına bakarken, karşı kıyıda Galata Kulesinin kucakladığı İstanbul siluetini çekmiş oldukları karelerle ölümsüzleştirdiler.

Son olarak Pierre Loti’den eşsiz İstanbul manzarasına şahit olurken, gezilerinin ikinci gününde İstanbul’da ünlülerle tanışma ve onları fotoğraflama şansı da yakaladılar. İstanbul gezisinin ardından Denizli’ye dönen olan minik sanatçılar, fotoğraf sergileri için çalışmaları tamamlamış oldular. Çocukların çekmiş oldukları birbirinden güzel ve eşsiz kareler ilk kez Denizli’de 18 Nisan günü Forum Çamlık’ta açılacak olan sergi ile görücüye çıkacak. Fotoğraf sergisi Mayıs’ta Aydın’da, Haziran’da ise Muğla da açılacak. Proje kapsamında yer alan fotoğraf sergisi ile birlikte farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri de eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor olacak.

Proje hakkında bilgi veren Denizli Koruyucu Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Doğan, kurum bakımında aile sevgisine muhtaç 14 bin çocuktan sadece 3 bin 400’ünün koruyucu aile modelinden yararlanabildiğini belirtti. Her zaman sevgi dolu bir ailede yaşamanın her çocuğun hakkı olduğunu savunan Doğan, koruyucu aile olabilmek için insanların kalplerindeki sevginin büyüklüğünün yeterli olacağını ifade etti. Koruyucu aile modeli hakkında bilgi almak isteyen kişilerin dernek ile iletişime geçebileceğini belirten Doğan, bu konu ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlüklerinin ilgili birimlerinden de bilgi edinilebileceğini ve başvuru yapılabileceğini vurguladı. Doğan, projede desteğini esirgemeyen Aydem yönetimine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ve Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’e teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı