REKLAMI GEÇ

SMA hastası Hasan Mehmet okuluna devam etmek istiyor

SMA hastası Hasan Mehmet okuluna devam etmek istiyor

Yatağa bağımlı sinir-kas hastası 13 yaşındaki oğlu Hasan Mehmet’in sağlığına kavuşmasını bekleyen anne Gülhan Kayhan, raporunu yenileyemediği oğlunun eğitim hayatını devam ettirmek istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2021 Cuma, 16:21

Muratdede Mahallesi’nde bir gecekondunun zemin katında kirada oturan anne Gülhan Kayhan, sinir-kas hastalığı olarak bilinen “Spinal muskuler atrofi (SMA) Tip 2” hastası 13 yaşındaki oğlu Hasan Mehmet’in iyileşmesi umuduyla yaşıyor.

Eşi Halil Kayhan’ı 6 yıl önce kalp krizinden kaybeden anne Kayhan, yatağa bağımlı oğlunun bakımını tek başına sağladığını, devletin ödediği bakım parası dışında hiçbir gelirinin olmadığını kaydetti.

SMA tip-2 hastası oğlunun tedavisi için maddi imkanının olmadığını dile getiren Kayhan, oğlunun karne ve takdirname belgesini göstererek şunları söyledi:

“Çocuğum okula gidecek, raporunu çıkaramadığım için okula da gidemiyor. Öğretmenimiz gelmiyor. Raporlarımız ücrete dönmüş, o yüzden ücretini yatıramadığımız için evde eğitim alamıyor. Bundan dolayı eğitimden uzak kaldı. İlkokulu bitirdi, bu yıl ortaokula gidecekti. Her yıl takdir alıyordu. Maalesef rapordan dolayı eğitimi yarım kaldı.

Milli takımı ve Beşiktaş’ı tuttuğunu dile getiren Hasan Mehmet de, okumak istediğini, bir an önce iyileşip sokakta diğer çocuklar gibi koşturmak istediğini ifade etti.

Yorumlar

Mehmet   -  Bağlantı 9 Ekim 2021, 15:54

Bu insanların adreslerine ne kadar para gerektiğine de yer verseydiniz haberin içinde yardımcı olmak isteyenler için daha kolay olurdu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı