REKLAMI GEÇ

Son nefesini ekmek teknesinde verdi

Son nefesini ekmek teknesinde verdi

Kaleiçi’nin en yaşlı esnaflarından kasket ustası 87 yaşındaki Şevket Öztürk, son nefesine kadar işinin başında oldu. Bu sabah yine dükkanını açmış, Kurban Bayramı için verilen siparişleri hazırlama telaşındaydı. Cansız bedenini işyerine gelen müşteriler buldu. Şevket Usta, kasketçilik mesleğinin Denizli’deki son birkaç temsilcisinden biriydi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2014 Pazartesi, 16:09

Denizli’nin tarihi Kaleiçi çarşısının en eski esnaflarından Kasketçi Şevket Öztürk, bu sabah her zamanki gibi erken saatte dükkanını açtı. 87 yaşındaki Şevket Usta, Kurban Bayramı nedeniyle kumaş almış, bayram için verilen siparişleri yetiştirmek için işe koyuldu.

denizli-kasket-ustasi-sevket-ozturk-87-yasinda-dukkaninda-oldu-yasamini-yitirdi-ic

Esnaf komşuları, bir süre sonra Şevket Usta’nın başını çalışma masasına koyduğunu gördü ancak, her zamanki gibi dinlenmek için kısa süreliğine uyuduğunu düşündü. İçeri giren müşteriler, kendilerine yanıt vermeyen Şevket Öztürk’ün öldüğünü anladılar.
Olay yerine ambulans çağrıldı.

denizli-kasket-ustasi-sevket-ozturk-87-yasinda-dukkaninda-oldu-yasamini-yitirdi-ic-1

Sağlık ekipleri de Öztürk’ün vefat ettiğini resmen kayıt altına aldı. Yıllarca üzerinde şapka dikerek geçimini sağladığı çalışma masasında son nefesini veren Şevket Öztürk’ün, kalp ve damar rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi. Öztürk’ün, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Yorumlar

yunalg   -  Bağlantı 30 Eylül 2014, 12:36

elinde buyumustuk .bize kaleicini sevdiren , ticarete isindiran insandi.rabbim varsa gunahlarini affetsin onu cennetine koysun insallah

Türkan   -  Bağlantı 30 Eylül 2014, 09:47

Allah Gani Gani rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun inşallah…

akif   -  Bağlantı 30 Eylül 2014, 09:19

Allah mekanını cennet eylesin eski ustalar artık yetişmiyor..Bir an önce çözüm bulmalı

Nejat   -  Bağlantı 30 Eylül 2014, 08:56

İnandığı, bildiği işi yaparken hakkın rahmetine kavuşan bu değerli büyüğümüzün ruhu şad olsun. İş beğenmeyen, serserilik peşinde koşan gençlere örnek olsun. En iyi bildiği işi inanarak yapan Şevket amcamızın Allah rahmet eylesin.

Volkan   -  Bağlantı 29 Eylül 2014, 21:48

Allah rahmet eylesin.

Hakan   -  Bağlantı 29 Eylül 2014, 16:19

Allah Rahmet eylesin. İyi insandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı