REKLAMI GEÇ

Sosyal medyada hem sosyal hem kazançlı proje

Sosyal medyada hem sosyal hem kazançlı proje

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Elvan Başarı, girişimcilik ruhu ve hayalleri olan, fakat bir türlü harekete geçemeyenlere örnek olacak bir projeye imza attı. Elvan Başarı, facebook üzerinden yürüttüğü proje ile geliri olmayan becerikli kadınlara pasta ve börek yaptırarak satıyor. Kazancını da onlarla paylaşıyor. Üstelik Elvan’ın projesi, Samsung’un “Hayalinin Peşinden Git” yarışmasında yarı finalist oldu. Eğer kazanırsa atölye açarak projesini büyütmeyi hedefliyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2014 Salı, 12:24

Pamukkale Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencisi Elvan Başarı, yürütücülüğünü üstlendiği “Meraklı Merdane” adını verdiği sosyal sorumluluk projesi ile geliri olmayan ve el becerisine sahip kadınlara kazanç sağlama olanağı sunuyor.

ic-1

Ev hanımlarının yaptığı pasta ve kurabiyeleri sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden satan Başarı, geliri de yine projesinin üyesi olan kadınlarla paylaşıyor.

Başarı, bu projesiyle Samsung’un açtığı ödüllü yarışmaya da girerek, sosyal paylaşım sitesi üzerinden kullanılan oylarla yarı finalist olan 4 proje arasına girdi.

ic-2 Başarı, “Meraklı Merdane projesi ile kadınlara butik pasta ve kurabiye yaptırarak satıyoruz. Birde köpek bisküvileri yapıyoruz. Elde ettiğimiz kazancı ise hayvan koruma derneğine bağışlıyoruz. Bu sosyal bir proje olma özelliği de taşıyor. Samsung’un açtığı “Hayalinin Peşinden Git” adlı ödüllü yarışmada ilk 4 proje arasına girdik. Önümüzdeki hafta kazanan belli olacak. Ödülümüzün ne olacağını bilmiyoruz. Ancak bir atölye açarak projeyi daha da büyütmeyi ve kapsamını genişletmeyi düşünüyorum. Projeme üye olan kadınlarla daha büyük işlere imza atmayı umut ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı