REKLAMI GEÇ

SPASTİK ENGELLİ DİLEK’İN GURUR GÜNÜ

SPASTİK ENGELLİ DİLEK’İN GURUR GÜNÜ

Hulusi Kulaklı Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi spastik engelli Dilek Bağ, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ödüllü “Her Gün Kitap Okuyorum” projesi kapsamında düzenlediği “Kitap okuyan bilir” yarışmasında teşvik ödülü aldı. Dilek’in madalyasını Vali Şükrü Kocatepe verdi. Törende bulunan anne Hatice Bağ ile Baba Bayram Bağ, gözyaşlarını tutamadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2015 Cuma, 14:24

Her gün bir saatini kitap okumaya ayıran spastik engelli 13 yaşındaki Dilek Bağ, hem okulunu hem de ailesini gururlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde düzenlediği “Her Gün Kitap Okuyorum” projesi kapsamında düzenlenen “Kitap Okuyan Bilir” yarışmasında teşvik ödülü alan Hulusi Kulaklı Ortaokulu 6-E sınıfı öğrencisi Dilek, madalyasını Vali Şükrü Kocatepe’nin elinden aldı. Dilek’e başarılarla dolu karnesini ise sınıf öğretmeni Muhlis Kılınç verdi.

GÜRLESİN AKÜLÜ SANDALYE SÖZÜ VERDİ
Her gün anne ve babasının yardımı ile okula gelen Dilek Bağ’a Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin akülü sandalye sözü verdi. Anne Hatice Bağ, akülü sandalye ile Dilek’in biraz daha rahat okula gelebileceğini söylerken, Baba Bayram Bağ duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

denizli-hulusi-kulakli-ortaokulu-spastik-engelli-dilek-ic-1

DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Derslerinde de başarılı olan Dilek Bağ, doktor olmak istiyor. Kitap okuma yarışmasında teşvik ödülü almasından dolayı da mutlu olduğunu söyleyen Dilek, “Her gün bir saat kitap okuyorum. Bu bana ödül kazandırdı. Çok mutluyum. Hedefim çok çalışıp doktor olmak” diye konuştu.

denizli-hulusi-kulakli-ortaokulu-spastik-engelli-dilek-ic

“İKİ ÖĞRENCİ OKULA GELEMİYOR”
Dilek’i her gün okula getirip götüren baba Bayram Bağ, “Akülü sandalye bizim okul dışındaki hareketimizi kolaylaştıracak. Başkan’ın akülü araba sözü bizleri çok sevindirdi. Ancak, Dilek, okulda yalnız hareket edemiyor. Onu her gün biz getirip götürüyoruz ve merdivenlerden zorlukla çıkarıyoruz. Mahallemizde 2 öğrenci sırf bu nedenle okula gelemiyor. Onlara evde eğitim veriliyor. Ama okulda alınan eğitim gibi olmuyor. Çünkü onlar, okulda akranlarıyla birlikte olmak istiyor. Bu havayı ortamı yaşamak istiyor. O nedenle okulumuza asansör yapılırsa bizim ve bizim gibi engelli aileleri için çok daha iyi olur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı