REKLAMI GEÇ

Tecavüze uğrayan kıza arkadaşlarından destek

Kınıklı’da, geçtiğimiz hafta, silah zoruyla kaçırılarak tecavüz edilen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ç.A.´ya üniversitede okuyan bayan öğrencilerden destek geldi. Bayan öğrenciler, kampus girişinde bir araya gelerek yaşanan olayı protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2009 Pazartesi, 01:00

Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan 21 yaşındaki Ç,A., adres sorma bahanesiyle yanına gelen iki kişi tarafından kaçırılmış ve ormanda tecavüze uğramıştı. Yaşanan olayın ardından polise giden ve sanıklar hakkında şikayetçi olan Ç.A’nın, 20 DU 373 plakalı otomobille kaçırıldığı, 20 yaşındaki M.Y. ve 25 yaşındaki Ö.Y. tarafından tecavüz edildiği tespit edilmişti. Yapılan operasyonla gözaltına alınan iki kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.Evinin önünden kaçırılan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Ç.A’ya, Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan bayan öğrencilerden destek geldi. Pamukkale Üniversitesi girişinde bir araya gelen yaklaşık 40 kişilik grup, yaşanan olaya tepki göstererek sloganlar attı.

Grup adına açıklamada bulunan Gözde Sarma, yaşanan olayın dehşet verici olduğunu ve kadınların her zaman bu tür olaylara maruz kaldığını belirtti. Üniversiteli arkadaşlarının yanlarında olduklarını belirten Sarma, yaşanan olayın ardından polise giden arkadaşına polisin de inanmadığını belirterek, kadınlara kötü davranıldığını iddia etti. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı